anchetaonline.ro

Primarul Gentea a dat adunarea pe strada Trivale! Haosul din trafic trebuie oprit!

de | 11.07.2022 16:17 | Știri, Administrație, Județean, Pitești

Mobilizare de forțe în această după-amiază, pe strada Trivale din Pitești, una dintre cele mai frumoase, dar și mai aglomerate artere din centrul municipiului reședință de județ.

Străjuită dreapta-stânga de vile elegante cu grădini superbe, de firme și magazine, strada care leagă zona de centru de Parcul Trivale a reintrat în atenția autorităților. Primarul Cristian Gentea s-a sesizat din spațiul public ca urmare a unei serii de materiale-manifest publicate de către speologul Gabriel Cazan.

Acesta din urmă, din postura de riveran, a dat glas nemulțumirilor care îi animă pe toți cei care locuiesc în zonă cu privire la aglomerația de pe strada respectivă, la mașinile parcate cât e ziua de lungă, inclusiv în porțile oamenilor.

 

strada Trivale

 

Circulația nu se poate desfășura pe două benzi, cum ar fi legal, pentru că strada Trivale a devenit o parcare gratuită pentru cei care au treabă în zonă (în special în centrul orașului). Din când în când, la situația aceasta haotică, intervine o instituție a statului român: Armata. Cursuri, depuneri de jurământ, sărbători naționale, internaționale, mașini din întreaga Românie, nervi, înjurături, mai e mașina de gunoi, se nimerește o ședință la Direcția Silvică, TOT! Odată, de două ori pe an, e suportabil! Dar e mult mai des, aproape zilnic! Suntem cu nervii în batistă! De aceea vă voi scrie mereu: faceți ceva!”, este unul dintre mesajele lansate de Gabriel Cazan.

 

Locuitorii cer ca accesul auto să fie efectiv restricționat pe respectiva stradă, măsură care, conform legii, este imposibil de aplicat (mai ales că artera deservește nu numai accesul public spre parc, ci și mai multe activități comerciale și mai multe instituții).

Trei dintre aceste instituții ai căror angajați contribuie la aglomerarea străzii prin parcarea mașinilor cu care vin la serviciu, respectiv Direcția Silvică Pitești, Școala de Maiștri Militari și Arhivele Naționale sunt reprezentate de conducătorii lor la întâlnirea pe care în această după amiază, la vârf de trafic (ora 16:00) primarul Gentea a convocat-o în zonă.

Sunt prezenți și angajați din subordinea Primăriei, de la diferite servicii care au ca atribuții asigurarea bunei funcționări a traficului și amenajarea spațiilor publice.

 

strada Trivale

 

Conform unor surse din Primărie – dincolo de ceea ce vor stabili fix la fața locului – pentru reglementarea acestei probleme, reprezentanții administrației condusă de Cristian Gentea au stabilit deja o soluție care să permită întoarcerea mașinilor în zona Direcției Silvice, mutarea barierei care delimitează spațiul auto de cel pietonal și reglementarea parcărilor în acea zonă a străzii.

 

O altă măsură decisă în timpul întâlnirii de astăzi și care urmează să fie bătută în cuie în urmatoarea ședință de Consiliu Local vizează stabilirea locurilor de parcare din strada Trivale ca fiind LOCURI DE PARCARE CU PLATĂ. Cu alte cuvinte, de acum incolo, toți cei care iși parchează mașina pe strada respectivă vor trebui să-si plătească pentru această facilitate, urmând să fie astfel dezarmată practica multor piteșteni care obișnuiau să-și lase autovehiculele cu orele acolo, în timp ce își rezolvau diverse probleme în centrul orașului.

De asemenea, șefii instituțiilor prezenți la întalnire s-au angajat ca salariațIi lor nu vor mai parca pe strada, ci vor folosi spațIIle din interiorul curților locurilor de muncă sau vor găsi alte soluții de transport către serviciu.

 

strada Trivale

După finalizarea discuțiilor și stabilirea unor soluții asupra cărora toate părțile au căzut de acord, reacțiile nu au întârziat să apară. Chiar Gabriel Cazan este cel care a postat un amplu comentariu vizavi de mobilizarea forțelor administrative astăzi, precizând că după ani în care sesizările oamenilor nu au fost luate în calcul, în sfârșit vocea locatarilor s-a făcut auzită prin măsurile dispuse de administrația Cristian Gentea:

Este pentru prima dată când un primar răspunde sesizărilor noastre și mobilizează pe cei responsabili să reglementeze activitatea din segmentul lor ca să se termine odată cu haosul existent de foarte mulți ani pe strada Trivale. Sincer îmi pierdusem orice speranța.

După atâția ani (cred că au trecut vreo 12) de când tot facem sesizări, adrese, proteste la care nimeni dar absolut nimeni din administrația locală nu s-a sinchisit să se intereseze dacă cele semnalate de noi sunt sau nu adevărate, iată că în sfârșit a apărut și un primar care nu numai că s-a interesat de debandada de pe stradă dar s-a și mobilizat și a mobilizat toți factorii care pot disciplina circulația pe stradă.

Puțini înțeleg că strada Trivale nu este nu numai a noastră a locuitorilor și a întregului Pitești și că a fost și trebuie să fie o stradă de promenadă așa cum cei de vârsta mea o știm dintotdeauna.

O stradă pe care oamenii se pot plimba, bicicliștii și cei cu trotinetele pot circula fără frica teribiliștilor de la volan, o stradă care nu mai trebuie să fie folosită ca piste de motocross sau de întreceri pentru vitezomani.

Pentru asta am insistat atâția ani ca să se facă ceva și noul primar chiar dorește să ne ajute în acest sens Și sunt convins că va reuși.”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Rafila despre creșterea cazurilor de COVID: În ultimele 3 săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri

 

 

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Pitești | Trivale