Războiul Rusia-Ucraina, la 50 km de România! Există pericol pentru turiștii de pe litoral?

de | 22.06.2022 09:42 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Războiul dintre Rusia și Ucraina se desfășoară, în ultimele zile, la aproximativ 50 de kilometri de granițele României. Ucraina a anunțat că a lansat atacuri aeriene asupra Insulei Șerpilor și că ar fi adus „pierderi semnificative” rușilor.

În acest context, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni televizate la Digi 24, dacă turiștii care merg pe litoralul românesc sunt în siguranță. Ministrul susține că oamenii pot merge liniștiți pe litoral.

Există o îngrijorare pentru noi pentru că se află un conflict la o distanță de 50 de kilometri de granițele României, pentru că Insula Șerpilor este ocupată de dispozitive de la care, din când în când, simțim și un bruiaj care ajunge pe teritoriul nostru, dar, dincolo de aceste tipuri de amenințări, nu există o amenințare directă în legătură cu populația din acele zone.

Am fost întrebat, astăzi, la un post de televiziune, despre faptul că oamenii merg în concediu pe litoralul Mării Negre și dacă există vreun pericol din acest punct de vedere. Putem să spunem că nu există un pericol, iar oamenii pot să meargă liniștiți“, a declarat Vasile Dîncu la Digi 24.

Amintim că și purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a transmis în cursul zilei de marți, că „luni, 20 iunie, la ora 5 dimineaţa, regimul de la Kiev a întreprins o nouă tentativă nebunească de a cuceri Insula Şerpilor”.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Încă un bărbat din România- confirmat cu variola maimuței

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina | Vasile Dîncu

Ultimele articole