Razie în târgurile din Argeș! Câini vânduți ilegal

de | 04.04.2022 16:21 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Razie a polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor al IPJ Argeș, în mai multe târguri din județ. Duminică, 3 aprilie, oamenii legii au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor în domeniul protecției animalelor.

caini targ3 - Razie în târgurile din Argeș! Câini vânduți ilegal

Potrivit polițiștilor, 7 persoane s-au ales cu amenzi în valoare totală de 4000 de lei, după ce acestea au adus câini la vânzare, în tâgurile respective, fără ca animalele să fie microcipate. Prin urmare, vânzătorii nu puteau dovedi că patrupezii erau ai lor.

Potrivit legii, proprietarii sau deținătorii legali au obligația de a microcipa animalele , iar odată cu microciparea vin și alte masuri benefice de ingrijire a animalelor.

caini targ2 - Razie în târgurile din Argeș! Câini vânduți ilegal

Polițiștii pentru Biroului Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au acționat pe raza Târgului Săptămânal Bradu, a Târgului din comuna Rucăr și în zona adiacentă de pe DN 73, pentu prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în domeniul protecției animalelor.
Activitățile s-au desfășurat împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr, pe raza de competență.
În urma activităților, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au aplicat 7 sancțiuni contraventionale, în valoare totală de 4.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență 155 din 2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân, ca urmare a nerespectării de către proprietarii mai multor exemplare canine expuse spre vânzare, a obligației privind identificarea acestora prin microcipare.
Acțiunile din târgurile de animale vor continua”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Protecția Animalelor

Ultimele articole