Alina Gorghiu crede că Florin Cîțu nu ar avea de ce să plece din fruntea Senatului

de | 04.04.2022 16:31 | Știri, Județean, Politic

  • Senatorul Alina Gorghiu, președinte interimar al PNL Argeș, consideră că Florin Cîţu nu ar trebui schimbat din funcţia de preşedinte al Senatului, după ce a demisionat de la şefia formațiunii politice, iar Nicolae Ciucă ar trebui să-şi depună candidatura pentru funcţia de lider PNL, pe care spune că o va susține.

Nu văd niciun fel de incompatibilitate între faptul că a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului şi funcţia de preşedinte al Senatului. Asta e o decizie pe care Florin Cîţu, împreună cu colegii din conducerea partidului, o vor lua în viitorul apropiat. Va trebui să învăţăm din greşeli, va trebui să fim mai puţin impulsivi, să analizăm mai sănătos mai cu înţelepciune, dar eu am convingerea că acest dialog din spatele uşilor din aceste zile va duce la mai multă stabilitate. Evident că era un nivel de agitaţie destul de ridicat, din moment ce s-a ajuns în acest punct.”, a declarat Alina Gorghiu.

Ceva-ceva tot a primit sau va primi Cîțu, dacă va ceda și jucăria de la Senat, că nu degeaba și-a dat el demisia, pe silențios, din fruntea PNL…

Alina Gorghiu a mai anunțat că va spriini o eventuală candidatură a premierului Nicolae Ciucă la șefia PNL: „În general, când ai un premier în funcție cam acela este și candidatul pentru președinția partidului, având în vedere că funcția acum este vacantă. Deci mă aștept ca Nicolae Ciucă să își depună această candidatură pentru președinția Partidului Național Liberal și sigur că voi susține această candidatură.”

Dichisitul – pe lista celor pe care PNL nu-i mai vrea în prima linie

Dacă de Florin Cîțu liberalii au scăpat fără dureri de cap, doar cu o demisie care i-a scutit de un bâlci de zile mari, de Rareș Bogdan nu cred că vor scăpa așa de ușor din stafful partidului. Acesta ar fi, potrivit unor surse, următoarea victimă. PNL vrea să scape, ușor-ușor, de toate personajele din cauza cărora partidul este ridiculizat, iar dichisitul de Rareș era pe lista celor pe seama cărora se fac cele mai savuroase bancuri. Sursele spun că la congresul stabilit pe 10 aprilie se vor alege doi noi prim-vicepreședinți ai PNL. Locul lui Bode în conducerea PNL ar urma să fie luat de Ilie Bolojan, iar cel al lui Rareș Bogdan, de europarlamentarul Dan Motreanu. Este și Cristian Bușoi în cărți, deși acesta ar fi mai potrivit în cărțile cu… caricaturi.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Florin Cîțu | Nicolae Ciucă | PNL

Ultimele articole