Razie în târgul de la Domnești și în magazinele din Curtea de Argeș

de | 15.04.2024 14:54 | Județean, Economic

Razie în acest sfârșit de săptămână în târgul săptămânal de la Domnești, dar și în magazinele cu articole vestimentare și de încălțăminte din Curtea de Argeș.

Au fost verificați 13 operatori economici, iar în urma controalelor au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 74.000 lei pentru nerespectarea utilizării caselor de marcat. Totodată, polițiștii au confiscat și suma de 1.006 de lei.

Mai mult de atât, în cadrul verificărilor, la doi agenți economici au fost descoperite peste 300 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și detergenți purtând însemnele, desenele și modelele mărcilor înregistrate, toate susceptibile a fi contrafăcute. Acestea au fost

În cauză au fost întocmite dosare penale, iar mărfurile au fost confiscate.

Acțiune a polițiștilor pentru respectarea condițiilor de difuzare a muzicii ambientale în localuri publice

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș au acționat și pentru prevenirea și combaterea încălcării dispozițiilor legale privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Astfel, au fost verificate societăți comerciale cu spații publice, în incinta cărora se utilizează muzică în scop ambiental, de pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș.

În urma verificărilor, oamenii au depistat 7 operatori economici care nu dețineau autorizație neexclusivă emisă de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (U.P.F.R.) sau Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (C.R.E.D.I.D.A.M.), sustrăgându-se astfel de plata remunerației datorate producătorilor de fonograme din România, dar și artiștilor interpreți sau executanți.

În urma celor constatate, polițiștii au dat 6 amenzi, în valoare totală de 18.000 de lei, și cinci avertismente.

sursă foto desteptarea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Mărturii din infernul drogurilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Domneşti

Ultimele articole