Primarul Cristian Gentea a postat un mesaj pe pagina de socializare prin care precizează faptul că i-a atras atenția cazul medicului de la Spitalului Județean de Urgență Pitești, Andrei Găitan.
Edilul a mai adăugat faptul că a luat legătura cu doctorul Găitan și subliniează faptul că un număr de opt apartamente sunt chiar acum la dispoziția spitalului.
Situația neplăcută în care se află din motive pe care nu le cunosc în amănunt, doctorul Andrei Găitan, a fost în atenția mea, imediat după ce am aflat-o!
Ieri, puțin după ora 16 am vorbit cu medicul, o poate confirma!
Municipalitatea are protocol cu Spitalul Județean, a dat locuințe de serviciu, la solicitare!
8 apartamente sunt chiar acum la dispoziția spitalului.
Îmi pare rău că a devenit “virală” pe facebook o asemenea postare în care se induce opinia că primăria este, în parte, vinovată în acest caz!
Să rezum: avem date locuințe de serviciu, suntem preocupați și implicați corect și permanent în nevoile Piteștiului!”, a anunțat Cristian Gentea.
Reamintim faptul că ieri, 7 iulie, medicul Andrei Găitan, specialist ORL, a postat un mesaj în mediul online în care acuza conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești de tratament preferențial și a vorbit despre sacrificiile pe care le face zi de zi pentru a profesa meseria pe care și-a ales-o.
Lucrez de 5 ani la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti si tot de atata timp fac naveta, zilnic, intre Bucuresti si Pitesti. Ma trezesc la ora 4:30 si strabat cei mai bine de 200 de km dus-intors, zilnic, pentru a fi prezent la aceasta unitate medicala stralucitoare. In acesti 5 ani am cheltuit o mica avere pe drum si chirie, ca sa nu mai zic de oboseala care se acumuleaza stand prin statii. Nu o sa va povestesc despre cum se simt 45 de minute petrecute in soare dupa o zi de agitatie si operat, nu o sa ma spun cum se simte frigul combinat cu oboseala, seara, prin autogara si nu o sa va zic nimic despre trenurile care fac 2-3 ore intre Bucuresti si Pitesti…despre mirosul puternic de pisat din tren, despre camarazii de drum sau despre cum se simte, iarna, Gara de Nord la ora 9 seara.
Operez la Super Spitalul de Urgenta Pitesti cazuri relamente grele, cu risc mare. Am facut operatii ce nu s-au mai practicat in Arges. Prin prisma muncii mele, Spitalul incaseaza deconturi de zeci si sute de milioane. Intr-o lume normala, cu oameni sanatosi la cap, toate aceste lucruri ar conta. Oamenii pusi sa managerieze Spitalele ar fi interesati de viata angajatilor…fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari…
Pe vremea cand am terminat specialitatea si m-am angajat, era o lege…sau mai bine zis un mit…o legenda urbana ( am ajuns sa aflu mai tarziu) care spunea ca primesti o prima de incadrare si un apartament de serviciu, temporar. In 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unitati medicale, nu a reusit sa rezolve aceasta problema, nici chiar dupa 4-5 cereri redactate de mine in acest sens, la care, nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns.
Motivul pentru care scriu este acela ca, aceste apartamente de servici exista dar se dau ,,cui trebuie” intotdeauna.
Spre exemplu, in urma cu o saptamana, dupa ce am realizat una dintre cele mai grele interventii chirurgicale de pana acum ( am operat un cancer in stadiul IV de limba si planseu bucal – interventia a durat mai bine de 6 ore), am primit un telefon si am aflat ca epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de 2-3 luni, tocmai a primit apartament. Nu e MINUNAT?! Asta insemna management performat si de calitate. Punand in balanta un chirurg care iti aduce bani de 5 ani, cu criterii de performata ridicata si epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului…il alegi pe cel din urma. Logic! Corect! Just! Nimic ciudat aici…
Pentru manager, directorul medical si pentru tot sefii, bosulicii, sefutii si pilele lor am deschis agenda cu programari pe 2025. Se pare ca mai am doua locuri disponibile: unul in martie 32 si altul pe 1 aprilie.
Asta e tara… Astia suntem…Si nu cred ca ne vom face bine vreodata…”, este meajul postat de medicul Andrei Gaitan pe contul de Facebook.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: