Reacția Spitalului Județean de Urgență Pitești în cazul medicului Andrei Găitan

de | 08.07.2022 10:20 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Reacția Spitalului Județean de Urgență Pitești!

 

În această dimineață reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Pitești au transmis printr-un comunicat o serie de precizări legate de acuzele apărute în spațiul public cu privire la condițiile de acordare a locuințelor de serviciu.

Aceștia subliniază faptul că SJUP nu deține un fond de locuințe iar atribuirea locuințelor se realizează în baza deciziei Comitetului Director, fiind prioritizată în funcție de specializarea cadrelor medicale și deficitul de personal aferent specializării respective și statutul social.

 

Spitalul Județean de Urgență Pitești a întreprins, în permanență, demersuri în a atrage medici, în special tineri. În acest sens, fără a avea obligativitate legală, s-a preocupat să le asigure locuințe de serviciu, fapt care s-a și materializat cu sprijinul Primăriei Pitești.

Menționăm că SJUP NU deține un fond de locuințe (nici în proprietate, nici în administrare).

Referitor la atribuirea locuințelor, aceasta se realizează în baza deciziei Comitetului Director, fiind prioritizată în funcție de specializarea cadrelor medicale și deficitul de personal aferent specializării respective și statutul social. Prioritate în acest sens au avut și au medicii din cadrul Secției ATI, medicii radiologi și cei care ocupă posturi unice.

Cât privește postul de medic epidemiolog, la care se face referire, se cunoaște faptul că la nivel național se înregistrează deficit de personal în această specialitate. Tocmai de aceea, am fost bucuroși că doamna doctor a ales SJUP.

Precizăm că, în ultimii doi ani, de 4 ori a fost organizat concurs pentru ocuparea postului de medic epidemiolog, fără a se înscrie vreun candidat. Cu mare dificultate, prin transfer, am reușit să atragem specialistul actual, fără de care SJUP nu își poate desfășura activitatea, conform normelor în vigoare.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, ținând cont că doamna doctor nu are domiciliul în Pitești, fiind nevoită să parcurgă drumul Pitești – Craiova și invers, zilnic, că este mamă a doi copii și unic întreținător de familie și luând în considerare necesitatea ca medicul epidemiolog să aibă diponibilitate permanentă, considerăm că decizia nu este doar justificată, ci și absolut necesară.

Ne dorim ca serviciile medicale oferite în cadrul SJUP să fie de calitate, iar implicarea conducerii în acest sens este constantă, prin asigurarea unui mediu de lucru la standarde înalte, prin aparatura performantă achizitionată în ultimii ani, dar și asigurarea de echipamente de protecție, absolut necesare.

Vă asigurăm că se depun eforturi pentru ca toți medicii să fie mulțumiți de condițiile de lucru, fără discriminare, dar prioritizând situațiile de urgență, tocmai pentru a veni în sprijinul bolnavilor, în raport de nevoile actuale”, se arată într-un comunicat transmis de SJUP.

 

 

Reamintim faptul că ieri, 7 iulie, medicul Andrei Găitan, specialist ORL, a postat un mesaj în mediul online în care acuza conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești de tratament preferențial și a vorbit despre sacrificiile pe care le face zi de zi pentru a profesa meseria pe care și-a ales-o.

 

Lucrez de 5 ani la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti si tot de atata timp fac naveta, zilnic, intre Bucuresti si Pitesti. Ma trezesc la ora 4:30 si strabat cei mai bine de 200 de km dus-intors, zilnic, pentru a fi prezent la aceasta unitate medicala stralucitoare. In acesti 5 ani am cheltuit o mica avere pe drum si chirie, ca sa nu mai zic de oboseala care se acumuleaza stand prin statii. Nu o sa va povestesc despre cum se simt 45 de minute petrecute in soare dupa o zi de agitatie si operat, nu o sa ma spun cum se simte frigul combinat cu oboseala, seara, prin autogara si nu o sa va zic nimic despre trenurile care fac 2-3 ore intre Bucuresti si Pitesti…despre mirosul puternic de pisat din tren, despre camarazii de drum sau despre cum se simte, iarna, Gara de Nord la ora 9 seara.

 

Operez la Super Spitalul de Urgenta Pitesti cazuri relamente grele, cu risc mare. Am facut operatii ce nu s-au mai practicat in Arges. Prin prisma muncii mele, Spitalul incaseaza deconturi de zeci si sute de milioane. Intr-o lume normala, cu oameni sanatosi la cap, toate aceste lucruri ar conta. Oamenii pusi sa managerieze Spitalele ar fi interesati de viata angajatilor…fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari…

 

Pe vremea cand am terminat specialitatea si m-am angajat, era o lege…sau mai bine zis un mit…o legenda urbana ( am ajuns sa aflu mai tarziu) care spunea ca primesti o prima de incadrare si un apartament de serviciu, temporar. In 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unitati medicale, nu a reusit sa rezolve aceasta problema, nici chiar dupa 4-5 cereri redactate de mine in acest sens, la care, nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns.

 

Motivul pentru care scriu este acela ca, aceste apartamente de servici exista dar se dau ,,cui trebuie” intotdeauna.

 

Spre exemplu, in urma cu o saptamana, dupa ce am realizat una dintre cele mai grele interventii chirurgicale de pana acum ( am operat un cancer in stadiul IV de limba si planseu bucal – interventia a durat mai bine de 6 ore), am primit un telefon si am aflat ca epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de 2-3 luni, tocmai a primit apartament. Nu e MINUNAT?! Asta insemna management performat si de calitate. Punand in balanta un chirurg care iti aduce bani de 5 ani, cu criterii de performata ridicata si epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului…il alegi pe cel din urma. Logic! Corect! Just! Nimic ciudat aici…

 

Pentru manager, directorul medical si pentru tot sefii, bosulicii, sefutii si pilele lor am deschis agenda cu programari pe 2025. Se pare ca mai am doua locuri disponibile: unul in martie 32 si altul pe 1 aprilie.

 

Asta e tara… Astia suntem…Si nu cred ca ne vom face bine vreodata…”, este meajul postat de medicul Andrei Gaitan pe contul de Facebook.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Craiova | Pitești | Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

Ultimele articole