Se încep procedurile de semnare a contractului pentru ultima secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești!

de | 08.07.2022 10:57 | Știri, Eveniment, Pitești

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, în cursul zilei de joi, faptul că noile informații care țin de autostrada Sibiu-Pitești. Atfel, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de către CNAIR cu scopul construirii ultimei secțiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteșt. Astfel, procedurile pot începe pentru semnarea contractului.

Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti! CNSC a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de CNAIR pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi”, a anunțat Grindeanu pe Facebook.

În acest mod se vor construi 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie, 2 noduri rutiere (Cornetu şi Văleni) şi un ecoduct în zona localităţii Călineşti, pe traseul secţiunii Cornetu-Tigveni, potrivit contractului în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Contractul este coordonat de un constructor italian, care lucrează deja la tronsonul dinspre Pitești al aceleași autostrăzi, de asemenea, acesta a fost numit cel mai mare contract de infrastructură din România. Această asociere româno-italiană are scopul de a se termina cu cei 37,4 km de autostradă în 57 de luni (12 luni proiectare şi 45 de luni execuţie), adică în anul 2027. Însă, din cauză că studiul de fezabilitate este vechi, există riscuri mari.

Autostrada Sibiu-Piteşti se va construi cu o lungime totală de peste 122 de km şi se va lega de reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean.

De asemenea, este stabilit ca cei 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș să fie finalizați în 2025. Pe lotul dintre Sibiu și Boița lucrează un drumar din Austria, acesta fiind cel mai avansat.

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Președintele Klaus Iohannis condamnă atacul armat în care a fost împușcat fostul prim-ministru japonez Shinzo Abe!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR | CNSC | Pitești | Sibiu