Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, decuplat din cauza vântului

de | 18.11.2023 22:26 | Național, Eveniment

Ploaia și vântul au făcut prăpăd astăzi, 18 noiembrie, în Constanța.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această seară, o avertizare nowcasting de cod roșu de ploi și vânt puternic pentru județul Constanța dar și pentru zona de litoral a județului Tulcea.

În aceste zone va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 30…50 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantităţi de peste 50 l/mp. Codul roşu este valabil de la ora 20.15 până la ora 23.00.

Pompierii militari constănţeni au intervenit la nivelul întregului judeţ pentru înlăturarea efectelor negative în urma codului de furtună. Până acum au fost degajaţi 20 de copaci, trei acoperişuri smulse, am intervenit la un balcon în pericol de cădere, la un panou publicitar căzut în mijlocul unei intersecţii, la un stâlp electric şi la două izolaţii desprinse de mansardele blocurilor”, transmit reprezentanţii ISU Dobrogea.

Mai mult decât atât, din cauza vântului puternic,  Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost decuplat.

SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condiţiilor meteo care au cauzat pertubaţii în sistemul energetic naţional. Deconectarea automată a Unităţii 1 s-a produs în conditii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii”, a transmis Nuclearelectrica, într-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit celor de la Nuclearelectrica, deconectarea automată a unităţii 1, precum şi lucrările de remediere „nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”.

Conform replicaonline.ro, au fost emise mesaje Ro-Alert  prin care populația a fost avertizată să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și protecție.

WhatsApp Image 2023 11 18 at 20 25 51 - Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, decuplat din cauza vântuluiroalert 2 - Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, decuplat din cauza vântului

Judeţul Constanţa se află sub cod portocaliu de ploi şi vânt puternic până duminică la ora 10.00, apoi, până la ora 18.00, sub cod galben de ploi şi vânt puternic.

Sursa foto: Hepta

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sindicaliștii de la CFR anunță grevă generală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNE Cernavodă