Sindicaliștii de la CFR anunță grevă generală

de | 18.11.2023 21:28 | Național, Eveniment

Grevă generală la CFR, după cea de avertisment din septembrie!

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a anunțat că luni, 27 noiembrie, va declanșa o grevă generală, după ce revendicările de la greva de avertisment din luna septembrie nu au fost soluționate.

Revendicările sindicaliștilor, legate de salarii corecte, deficitul de angajați și lipsa investițiilor în material rulant de calitate, nu au fost soluționate, iar acest fapt a dus la decizia de a intensifica protestul prin greva generală.

Într-o scrisoare adresată directorului general al CNCF CFR SA, Grigore Mare, președintele FNFMCV, a subliniat că greva va continua până la semnarea Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024 conform prevederilor Legii dialogului social.

Având în vedere faptul că până la data prezentei nu au fost reluate negocierile colective pentru soluționarea revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă declanșat la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, în vederea stingerii acestuia și încheierii, respectiv înregistrării Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 367/2022, Legea dialogului social, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm hotărârea de a declanșa greva propriu-zisă la nivelul unității dumneavoastră începând cu data de 27 noiembrie 2023 până la data semnării Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024”, se arată într-o adresă trimisă directorului general al CNCF CFR SA, Ion Simu-Alexandru, de către Grigore Mare, președintele FNFMCV, potrivit clubferoviar.ro

Conform clubferoviar.ro, sindicaliștii au solicitat și o întâlnire cu administrația până miercuri, 22 noiembrie.

Care sunt revendicările greviștilor

Potrivit unui comunicat emis de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, cea mai mare organizație sindicală a ceferiștilor din România, printre revendicări se numără creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din gări şi depouri pentru inginerii şi lucrătorii feroviari.

Potrivit sindicaliștilor, deficitul de angajaţi depăşeste 6.000 de oameni, iar orele suplimentare înregistrate sunt de ordinul zecilor de mii.

Sindicaliștii au amintit și necesitatea urgentă de alocare a resurselor pentru modernizarea materialului rulant, vagoane și locomotive.

Printre nemulțumirile sindicaliștilor se află și nerezolvarea problemelor legate de Statutul personalului feroviar.

Foto News Bucuresti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care vizitează Slovenia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR