Informații legate de reducerea vârstei de pensionare pentru argeșenii din zona Pitești

de | 11.07.2023 13:18 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Pitești

Informații utile pentru argeșenii din zona Pitești!

Casa de pensii Argeș anunță faptul că în MO nr.629 din 10.07.2023 a fost publicată Legea 212/2023 pentru modificarea art.65 alin. 5 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

casa de pensii Argeș bilete

În acest fel, începând cu data de 13.07.2023, intră în vigoare și se aplică persoanelor care solicită  înscrierea la pensie anticipată parțială după această dată.

Conform acestui act normativ, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, azot, fosfor, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor, respectiv în localităţile {…} Piteşti din judeţul Argeş, {..} pe o rază de 8 km în jurul localităţii în care se află situl contaminat – beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).”

De precizat că această modificare legislativă privește DOAR PENSIA ANTICIPATĂ PARȚIALĂ, astfel că, începând cu data de 13.07.2023, persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare prevazut in anexa 5 din Legea nr.263/2010 pot solicita inscrierea la pensie anticipata partiala FĂRĂ PENALIZARE, mai devreme cu 2 ani.

ATENȚIE – reducerea vârstei standard pentru pensia anticipată parțială, NU SE CUMULEAZĂ CU NICI O ALTĂ REDUCERE!

Toți cei interesați, vor depune împreuna cu cererea de înscriere la pensie anticipată parțială și adeverința-tip eliberată de Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor – a municipiului Pitești, conform anexei 5 din Normele de aplicare la Legea nr.263/2010.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Casa Judeţeană de Pensii