anchetaonline.ro

TVA redus la 5% pentru panourile fotovoltaice. Le vor ieftini?

de | 26.01.2023 16:01 | Știri, După subiect, Economic, Județean, Național, Pitești

Finanțele Argeș au transmis un comunicat de presă cu unele modificări legislative. O noutate se referă la reducerea cotei TVA de la 19% la 5% pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi solare. Rămâne de văzut dacă cu această reducere a TVA -ului vor scădea și prețurile finale pe care le plătesc românii.

”Prin Legea nr. 39/12.01.2023, pentru completarea art. 291 alin. (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se reglementează introducerea cotei reduse de 5% TVA  pentru panouri fotovoltaice”, arată cei de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş. Legea este publicată în Monitorul Oficial nr. 40/13.01.2023.

Au fost introduse noi categorii de bunuri și prestări de servicii care vor beneficia de cota redusă de TVA de 5%:

  • livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă, destinate locuinţelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz;
  • livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz, destinate clădirilor administraţiei publice centrale sau locale, clădirilor entităţilor aflate în coordonarea/subordonarea acestora, cu excepţia societăţilor comerciale.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce impozite trebuie să plătești și data până la care se depun declarațiile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice