Referitor la legea pensiilor de serviciu pentru magistrați. Alina Gorghiu: “Vom găsi curând o soluție de echilibru”

de | 11.09.2023 13:06 | Național, Politic

Duminică, în marja reuniunii miniștrilor de justiție din statele membre ale Consiliului Europei, la Riga, ministra justiției, Alina Gorghiu, a avut o întâlnire cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, potrivit informării primite.

Oficialul român a mulțumit pentru decizia de ridicare a MCV și a afirmat că România așteaptă decizia formală: ”Este un pas important pentru România și cetățenii săi”. L-a asigurat pe comisarul european că o prioritate a mandatului său este continuarea reformelor angajate de România în domeniul justiției.

Sursă foto: just.ro.

”Așteptăm, totodată, analiza legilor justiției”

Totodată, potrivit informării primite, partea română a afirmat că ”recomandările din Raportul privind statul de drept 2023, precum și cele de la Comisia de la Veneția, sunt în curs de analiză. Așteptăm, totodată, analiza legilor justiției, realizată de către Comisie în jalonul PNRR 423”.

Un alt subiect de interes pentru Comisar a fost reprezentat de amendamentele la legea pensiilor de serviciu pentru magistrați: “Vom găsi curând o soluție de echilibru”, a afirmat ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu. Comisarul european pentru justiție a arătat interes pentru gradul de ocupare a posturilor de procurori și judecători, precum și pentru impactul noului sistem de investigare a infracțiunilor de corupție din sistemul judiciar, potrivit sursei citate. La final, ministra justiției a dat asigurări că va continua dialogul constant, deschis și constructiv cu Comisia Europeană și cu comisarul european pentru justiție.

Sursă foto: just.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Comasarea instituțiilor de cultură. ”Aceste comasări să le facem până la 1 ianuarie 2025”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole