Comasarea instituțiilor de cultură. ”Aceste comasări să le facem până la 1 ianuarie 2025”

de | 09.09.2023 19:19 | Național, Politic

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a vorbit astăzi despre comasarea instituțiilor de cultură. Ministrul a explicat că termenul de finalizare a comasării unor instituţii de cultură este 1 ianuarie 2025.

”Am obţinut ca termen 1 ianuarie 2025, pentru că din perspectiva instituţiilor de cultură mi s-ar părea o crimă să intru cu un şablon pe care îl pun autorităţile locale în domeniul Culturii. Vorbesc acum doar de domeniul instituţiilor din cultură. Aceste comasări să le facem până la 1 ianuarie 2025. (…) Dacă este să punem întrebarea ce economii se pot face cu aceste comasări, răspunsul este ”nişte economii ridicole”. Preocuparea mea este ca, dacă ajung să facem comasări în domeniul cultural, acestea să apropie instituţiile culturale de public şi să crească accesul la cultură”, a declarat ministrul Raluca Turcan, într-o emisiune la Digi24, potrivit Agerpres.ro.

”Am reuşit să introducem o excepţie”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a mai precizat, potrivit sursei citate, că: „În legătură cu subiectul comasare instituţii de cultură, dacă există un număr de angajaţi sub 50, aici am reuşit să introducem o excepţie. Instituţiile de cultură care sunt înfiinţate prin legi de către Parlament sau care funcţionează pe bază de donaţii, sau susţin identitatea naţională să fie exceptate de la comasare, iar dacă mai sunt situaţii în care e nevoie să se intervină să putem să facem pe bază de memorandum”.

În ceea ce privește soarta Direcţiilor de Cultură, Raluca Turcan a explicat că: ”şi aici am reuşit, şi sper că aşa va rămâne în proiectul final, să se facă regionalizarea Direcţiilor de Cultură Judeţene pe modelul direcţiilor fiscale, astfel încât ele să nu ajungă la autorităţile locale, să poată să şi îndeplinească principala misiune de avizator pe proiecte de investiţii”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Raluca Turcan

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Școlile care vor avea catalog electronic

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Raluca Turcan

Ultimele articole