În cursul zile de duminică, în intervalul orar 10:00 – 20:00, circulaţia rutieră pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe drumurile naţionale din mai multe județe printre care și Argeș. Acestea sunt: Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa, din cauza codului portocaliu de caniculă emis de meteorologi, care vizează aceste zone.
Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, scrie într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
De asemenea, tot în cursul zilei de duminică, va fi ridicată ridica restricţia de circulaţie care vizează judeţele care vor ieşi de sub incidenţa Codului portocaliu, respectiv Satu Mare, Bihor, Sălaj, Arad, Timiş şi Caraş – Severin.
Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 şi 3 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale”, mai adaugă documentul citat.
Foto Desciptiv/ Sursa Digi24
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Campania inițiată de Poliția Română pentru protejarea datelor în online! Cum să ne ferim de hackeri?