Restricții de circulație pe mai multe drumuri, în acest weekend

de | 22.07.2022 12:04 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Reprezentanții IPJ Argeș amintesc că în accest weekend, pe 23 și 24 iulie, în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t în județele: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare.

De asemenea, și DN 65, drum național ce traversează și județul Argeș, este vizat de această restricție.

Totodată, având în vedere temperaturile caniculare din aceste zile, polițiștii argeșeni sfătuiesc conducătorii auto să respecte anumite recomandări pentru a evita riscul de a fi implicați în accidente rutiere:

– Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește riscul ca pneul să explodeze.

– Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că starea tehnică a vehiculului este bună; în cazul autoturismelor, verificați funcționalitatea instalației de aer condiționat;

– Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare.

– În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

– În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese, în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

– Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto!

– Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dimineața devreme sau seara, când temperaturile nu sunt la fel de ridicate și informați-vă asupra stării drumului pe care urmează să îl parcurgeți.

Foto Cotidianul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole