Risc însemnat de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi

de | 09.01.2024 18:44 | Național, Eveniment

Atenție dacă mergeți munte, în următoarele zile. Meteorologii spun că în majoritatea masivelor din România este risc crescut de avalanșă.
Cele mai mari pericole pot apărea în munții Făgăraș și Bucegi, acolo unde riscul de avalanșă este însemnat.

Potrivit Mediafax, ANM a emis o avertizare de avalanșă de grad 3 din 5 la altitudini de peste 1800 m. Avertizarea intră în vigoare în această seară, la ora 20.00 și este valabilă până joi seara.

În masivele Bucegi şi Făgăraş, la peste 1.800 m, se pot declanşa avalanşe de placă la supraîncărcări, riscul declanşării avalanşelor va fi însemnat (3); sub 1.800 m, riscul va fi moderat (2)”, au precizat meteorologii sibieni

Cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo din zona montană este de 79 cm la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş. Aici se poate ajunge doar cu telecabina, când condiţiile meteo sunt bune.

Accesul pe Transfăgărăşan este oprit între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

Risc moderat de avalanșă va fi în munții Rodnei, Călimani – Bistriței și Parâng, iar în masivele Ceahlău, Vlădeasa și Țarcu-Godeanu, riscul de avalanșă va fi redus, spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

În aceste condiții, salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe munte, mai ales în zonele unde riscul de avalanșă este ridicat.

foto descriptiv gds.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șofer filmat pe contrasens pe A1. Imaginile au ajuns la polițiști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucegi | Munţii Făgăraş