Risc mare de avalanșe! Semnal de alarmă pentru românii care merg la munte

de | 21.01.2023 11:37 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Risc mare de avalanșe! Semnal de alarmă pentru românii care merg la munte

Este risc de avalanșe la munte (grad 4) în Munții Parâng și Șureanu, iar în Munții Făgăraș, Bucegi, Țarcu-Godeanu și Rodnei este risc însemnat.

Conform Administrației Naționale de Meteorolgie (ANM), avertizarea este valabilă până luni seara. Riscul a apărut din cauza cantităților mari de precipitații din zona masivelor Parâng și Șureanu, ninsori la peste 1.800 metri și predominant ploi sub 1.500 m. Între 1500-1800 m precipitațiile au fost mixte, temporar ploi sau ninsori.

Menţionăm că toate traseele turistice de abrupt nu sunt practicabile în sezonul de iarnă. Lista traseelor montane din judeţul Prahova, declarate închise în sezonul de iarnă, o puteţi consulta pe www.salvamontprahova.ro. Sfătuim turiştii să nu se aventureze în zona montană înaltă şi să parcurgă doar traseele turistice aflate la baza muntelui”, a anunțat Salvamont Prahova.

Foto Observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

COD PORTOCALIU ÎN ARGEȘ! Avertizări de inundații

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: