Risc mare de avalanşă în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu

de | 14.02.2024 22:23 | Național, Lifestyle

Meteorologii avertizează că este risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu. În celelalte masive muntoase riscul de avalanşă este însemnat, fiind cotat cu 3 pe o scară de la 1 la 5.

Potrivit buletinului nivometeorologic publicat de Administraţia Naţională de Meteorologie, până vineri seară,16 februarie, la ora 20.00, este risc mare – 4 din 5 – de producere a unor avalanşe atât la peste 1.800 de metri altitudine, cât şi sub această înălţime.

În ultimele zile, la peste 1.800 m altitudine, pe arii extinse s-au semnalat ninsori însemnate cantitativ, care au depus peste 30-40 cm de zăpadă proaspătă, iar pe versanții nordici local peste 50-60 cm. Și la altitudini de sub 1800 m stratul nou-depus este de grosimi importante, ce depășesc 40-50 cm și pe versanții nordici local 70 cm, iar zăpada căzută este umedă și grea.

Cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo este de 161 cm la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, unde este risc mare de avalanşe.

Foto Observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat din Vâlcea acuzat de folosirea unor programe piratate pentru o firmă din Argeș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM