anchetaonline.ro

România a luat locul 1 la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori! Din echipă a făcut parte și piteșteanul Emanuel Mazăre!

de | 02.07.2022 19:04 | Știri, Cultură, Importante, Județean

În cursul zilei de azi, sâmbătă, 2 Iulie, lotul olimpic de juniori al României a obținut un palmares absolut extraordinar la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO. Acesta s-a desfășurat la Sarajevo, în perioada 26 iunie – 3 iulie. Lotul olimpic de juniori a obținut patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint și locul I în clasamentul pe națiuni cu 224 de puncte, din totalul de 240 posibile.

Acest punctaj a stabilit un record în istoria Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru scorul general pe echipe. Echipa României este prima care reușește să atingă acest punctaj fantastic.

Sorin Mihai Cîmpeanu a ținut să facă o postare despre echipa câștigătoare chiar pe pagina oficială de Facebook, pentru a-i felicita pe participanți.

Felicitări lotului olimpic de juniori pentru rezultatele remarcabile obținute la @JBMO – Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori,4 medalii de aur, două medalii de argint și locul I în clasamentul pe națiuni cu un punctaj pe echipe ce stabilește un nou record în istoria competiției! Se cuvin, de asemenea, felicitări profesorilor care i-au pregătit și îndrumat, atât la lot, cât și în școală, familiilor care îi susțin și școlii românești de matematică, a cărei valoare se reconfirmă și prin acest rezultat! Sunt mândru de voi! Felicitări tuturor!” spune acesta.

De asemenea, și Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, a ținut să precizeze ceva pe profilul său de Facebook. Acesta i-a felicitat pe toți elevii care au participat la olimpiadă, dar mai ales pe Emanuel Mazăre, piteșteanul cu care ne mândrim!

Felicitări

campionilor noștri. UPIT se mândrește cu realizările lor, având printre acești copii minunați, un piteștean, Emanuel Mazăre, fiul colegului nostru Alin Gheorghita Mazare, antrenat de un absolvent al UPIT, dl prof Marian Haiducu .

Felicitări tuturor!” spune rectorul UPIT.

Elevii care au obținut medalia de aur sunt Aida Mitroi (Școala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu” din Timișoara), Victor-Vasile Dragoș (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), Radu-Ionuț Stoleriu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași) și Andrei Vila (Liceul Internațional de Informatică din București).

Astfel, Aida Mitroi și Victor-Vasile Dragoș au încheiat probele de concurs cu punctaj maxim (40 de puncte).

Elevii care au obținut medaliile de argint sunt David Ghibu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Emanuel Mazăre (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești).

Toți cei 6 participanți ai echipei sunt elevi în clasa a VIII-a.

Coordonatorii echipei au fost prof. Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) –leader, prof. Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București) – deputy leader și Cristian Lazăr (Colegiul Național din Iași) – observator.

Concurenți din 18 șări au participat la ediția acestui an a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori. Doar 11 țări fiind cu statut de membru: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia, respectiv 7 cu statut de invitat: Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. Astfel, echipele au câte 6 elevi, iar șara unde se susține olimpiada poate înscrie două echipe în concurs.

 

Citiți, de asemenea, mai multe detalii despre Emanuel Mazăre, pe anchetaonline.ro

Băiatul de aur al Piteștiului – calificat din nou la Olimpiada Balcanică de Matematică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: UPIT