anchetaonline.ro

România este reprezentată de 10 elevi din Pitești la Campionatul Mondial de Robotică 2022

de | 28.06.2022 10:55 | Știri, Cultură, Județean, Pitești

România va fi reprezentată de către zece elevi de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești la Campionatul Mondial de Robotică 2022. Acesta va fi organizat în Brazilia.

Este vorba despre echipa „TehnoZ Lightning Bolts”, formată din zece elevi. Ea va reprezenta țara noastră la Campionatul Mondial de Robotică „Sesi First International Open”, ce va avea loc la Rio de Janeiro, între 5-7 august 2022.

La acest campionat au fost selectate pentru participare aprope 100 de echipe dintre cele 35.000 de echipe la nivel mondial. Fiecare echipă are rolul de a-și prezenta la cel mai înalt nivel a unor roboți unici și a proiectelor lor complexe.

Elevii ce vor participa au reușit să își ocupe locul la Campionatul Mondial după ce au obținut titlul de vice-campioni la Competiția Națională de Robotică din 2022, unde au prezentat un proiect cu tema „Transportul Eco/Green”.

Aceștia s-au pregătit pentru o perioadă de 6 luni, timp în care echipa românească a fost implicată în cercetare, rezolvare de probleme, programare și inginerie.

De asemenea, echipa a reușit performanța de a construi și programa un robot LEGO Education SPIKE Prime care îndeplinește mai multe misiuni pe planșa de joc și, astfel, a dezvoltat un proiect de cercetare care are ca obiectiv identificarea și rezolvarea unei probleme din lumea reală.

Anul acesta echipa a obținut titlul de vice-campioni naționali și, astfel, ne-am calificat la concursul Sesi First Lego League International Open Brazil, rezultat care ne-a mobilizat și ne-a responsabilizat. Cred că cel mai mult la acest succes a contribuit entuziasmul elevilor, dar a fost important ajutorul tuturor celor implicați. Acum avem o responsabilitate mai mare și am înțeles că susţinerea sponsorilor este indispensabilă. Ne bucurăm din suflet că am găsit înțelegere și apreciere din partea multor oameni și amputut să acoperim deplasarea în Brazilia, aceasta fiind costisitoare”, spune Grațiela Ghiordunescu – Profesor Informatică si Coordonator proiect.

Echipa „TehnoZ Lightning Bolts” va fi susținută financiar de compania IT românească Roweb. Ea care va acoperi cheltuielile de deplasare, cazare și echipamente pe toată perioada desfășurării concursului mondial.

 

sursa foto startuplife.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cutremur în această dimineață în România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești