anchetaonline.ro

România trimite muniție și echipamente militare în Ucraina

de | 27.02.2022 12:25 | Național

Guvernul a decis, astăzi, să trimită Ucrainei ajutoare ce constă în combustibili, căști, muniție, veste antiglonț și echipamente militare. De asemenea, vor fi trimise și alimente, apă și medicamente, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Toate acestea se ridică la valoarea totală de 3 milioane de euro.

De asemenea, Guvernul anunță că țara noastră va putea prelua răniți ucraineni în rețeaua sanitară din România.

“Şedinţa Task-force-ului este în plină desfăşurare. (…) Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja prima tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente. Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră”, a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

“Până la acest moment, pe platforma anunţată ieri de Guvernul României şi care este gestionată de cancelaria prim-ministrului Nicolae Ciucă ‘Împreună ajutăm mai mult’, până la 6,00 dimineaţa, erau deja centralizate 1.269 de oferte de sprijin din partea societăţii civile, agenţilor economici, altor categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport, alte forme de sprijin, care vor începe deja să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente faţă de situaţia din Ucraina”, a completat Dan Cărbunaru.

 

Citește articolele pe același subiecte: Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: