anchetaonline.ro

Veste bună pentru șoferi! Ce se va întâmpla cu prețurile la polițele RCA

de | 28.08.2022 20:00 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), piața RCA a reușit să treacă peste perioada grea în urma dispariției City Insurance, conform datelor preliminare raportate de firmele de asigurare pentru primele 6 luni din 2022.

Concret, nivelul de concentrare a pieţei, deşi este încă ridicat, a ajuns la cea mai mică cotă din ultimii opt ani. După ce crescuse substanţial, în contextul ieşirii din piaţă a City Insurance, Euroins, liderul actual al pieţei RCA, a revenit, în al doilea trimestru al acestui an, la nivelul din perioada similară a lui 2021 în ceea priveşte cota de piaţă, scăzând până la 31,8%, în iunie 2022, de la 36% la finalul lui martie a acestui an”, arată ASF, potrivit News.ro.

Printre cei mai buni jucători se află Groupama, cu o cotă de piaţă de aproape 21% şi Allianz Ţiriac cu aproape 19%, care au înregistrat o evoluție constantă în cel de-al doilea trimestru. Toate societățile au cote între 6% și 8%, cu excepția Generali.

Și prețurile au o evoluție îmubucurătoare, iar prețurile la RCA ar putea fi mai mici în următoarea perioadă.

Primele medii s-au stabilizat şi chiar au intrat pe un trend descendent, începând cu cel de-al doilea trimestru al acestui an, conform datelor centralizate de ASF.
Prima medie pentru persoane fizice era de 904 lei la finalul lunii iunie, faţă de 913 lei la finalul lui martie, mai arată raportul. La persoane juridice, prima medie a rămas aproximativ la acelaşi nivel, fiind de 1.984 de lei, faţă de 1.943 de lei în martie”, arată ASF.

Foto Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeşenii care găzduiesc ucraineni au încasat 1 milion de lei în primele trei luni de război

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RCA