Vești bune pentru românii care beneficiază de carduri de alimente și vouchere pentru energie!

de | 03.11.2023 11:15 | Național, Economic

Vești bune pentru o parte din români, mai exact pentru cei care beneficiază de carduri de alimente și vouchere pentru energie.

Nicolae Ciucă a anunțat că plafonul pentru alimente ar putea continua și după luna iunie a anului următor.

Ajutorul de 50 de euro pentru alimente ar putea fi continuat și după luna iunie. Există unele capitole de fonduri europene la care le-am putea încadra pentru a fi finanțate, iar restul banilor să fie dați de la bugetul de stat.

Sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023 (cele doua transe de cate 700 de lei) și necheltuite de beneficiari până la sfârșitul anului ar putea fi cheltuite și în 2024”, a precizat Nicolae Ciucă, conform știripesurse.ro.

carduri alimente

Reamintim faptul că numărul beneficiarilor cardurilor sociale acordate de Guvern, prin programul „Sprijin pentru România” a ajuns anul acesta la peste 2,4 milioane de români. Aceștia primesc în sprijin aceste vouchere sociale, care pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente sau cu care se pot achita mese calde.

Cei care beneficiază de vouchere pentru alimente sunt:

  • pensionarii cu venturi lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele încadrate cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei. Pentru tranșele din anul 2022. Respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele sau familiile singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost

card de energie posta romana

În ceea ce privește valabilitatea cardurilor de energie, aceasta va fi prelungită, potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a transmis ministrul. 

Reamintim faptul că persoanele care beneficiază de aceste vouchere de energie sunt următorii:

  • pensionarii cu venit sub 2.000 de lei, inclusiv;

  • pensionarii de invaliditate cu venit sub 2.000 de lei, inclusiv;

  • persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venit sub 2.000 de lei, inclusiv;

  • familia cu alocaţie de susţinere;

  • familie/persoană cu ajutor social.

Totodată trebuie precizat faptul că media venitului de membru de familie, pe lună, nu poate depăşi suma de 2.000 de lei.

Foto descriptiv


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Câciu

Ultimele articole