Rotary şi Interact Piteşti s-au implicat în organizarea turneului internaţional de tenis BRD Argeş Open

de | 18.08.2022 17:00 | Județean, Lifestyle, Știri

Clubul Rotary Piteşti – pentru al doilea an consecutiv alături de Asociaţia „Primii paşi spre performanţă”

În weekendul trecut, baza sportivă Star Arena Bascov a găzduit cea de-a V-a ediţie a turneului internaţional de tenis destinat persoanelor cu dizabilităţi BRD-Kaufland Argeș Open Wheelchair Tennis. Organizat de Federaţia Română de Tenis şi Asociaţia „Primii paşi spre performanţă”, turneul a reunit aproape 40 de sportivi din 16 de ţări. Alături de organizatori a fost, ca de fiecare dată, BRD, în calitate de sponsor principal, un sprijin important venind, anul acesta, şi din partea clubului Rotary, cărora anul acesta li s-au alăturat şi tinerii din Interact.

 

sportivi turneu tenis

Sportivi din 16 ţări prezenţi la Bascov

Turneul, care în cei cinci ani de la înfiinţare a reuşit să aducă în Argeş aproape 200 de sportivi cu dizabilităţi de pe toate continentele, a apărut din dorinţa tânărului Flavian Crăciun de a promova sportul de performanţă în mijlocul tinerilor cu handicap prin intermediul tenisului de câmp. Adevărat exemplu de ambiţie, voinţă şi determinare, Flavian Crăciun, preşedintele turneului, se zbate în fiecare an să convingă oamenii cu suflet să sprijine organizarea turneului, care presupune cheltuieli substanţiale. Ediţia din acest an a pus faţă în faţă 22 de sportivi pe tabloul masculin şi 15 la feminin, tenismani din Marea Britanie, Grecia, Irak, Germania, Olanda, Spania, Israel, Turcia, Letonia, Australia, Japonia, Franţa, Austria, Italia, Bulgaria şi România.

 

echipa BRD turneu tenis

BRD – partener de tradiţie al competiţiei

Ca în fiecare an, Asociaţia „Primii paşi spre performanţă” are alături grupul BRD, pentru care implicarea în astfel de proiecte de responsabilitate socială reprezintă o misiune de credinţă. „Este unul din proiectele de suflet ale BRD, suntem mândri şi fericiţi că acum cinci ani Flavian a reuşit să ne convingă să ne implicăm în organizarea şi susţinerea acestui turneu şi ne bucurăm că această competiţie creşte în fiecare an”, a spus la festivitatea de deschidere Ecaterina Ştrempel, director al Grupului BRD Piteşti, care a salutat şi implicarea noului sponsor al turneului, Kaufland România. Turneul este sprijinit şi de Consiliul Judeţean Argeş, Primăria Piteşti, Primăria Bascov şi Primăria Mioveni.

tineri interact Rotary Piteşti

Tinerii voluntari din Interact s-au mobilizat exemplar în organizarea turneului, alături de Rotary Piteşti

Clubul Rotary Piteşti a ales, de asemenea, să se implice şi anul acesta în sprijinerea turneului BRD-Kaufland Argeș Open Wheelchair Tennis, respectând astfel filosofia Rotary care se bazează pe ideea de a servi comunitatea din care faci parte, societatea în general, pe ceilalţi, peste tot în lume, unde este nevoie.

Anul acesta, pentru că avem foarte multe proiecte, doresc să imprim o nouă viziune activităţii noastre, implicând tot mai mult cluburile de tineri şi copii pe care Rotary Piteşti le îndrumă – Interact, Rotaract şi Rotakids. 35 de copii din cadrul clubului Interact au răspuns apelului nostru de a participa în calitate de voluntari la turneul de tenis destinat persoanelor cu dizabilităţi şi vă mărturisesc că am fost impresionat de dăruirea lor.

Tinerii au participat la pregătirea bazei sportive pentru desfăşurarea turneului, la montarea bannerelor, la curăţarea şi amenajarea terenurilor cu zgură, s-au organizat în echipe, responsabile cu fiecare dintre cele şase terenuri pe care s-a derulat concursul, iar în finale şi semifinale o parte dintre ei au fost şi copii de mingi.”, ne-a declarat avocatul Dragoş-Andrei Nicolescu, cel care a preluat de la începutul lunii iulie conducerea Rotary Club Piteşti.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: