PNL Argeș solicită autorităților județene să sprijine proiectul unui spital nou prin PNRR

de | 18.08.2022 16:16 | Știri, Județean, Politic

  • Județul Argeș are nevoie de un spital nou!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș a transmis un comunicat de presă în care se subliniază nevoia urgentă a unui spital nou și se menționează faptul că reprezentanții Partidului Naţional Liberal solicită srijinul autorităților județene.

 

Comunicatul de presă integral:

 

Județul Argeș are nevoie urgentă de un spital nou, dar concret nu se face nimic. Infrastructura de sănătate este precară și, din păcate, de ani buni autoritățile județene nu fac altceva decât să tot vorbească și să redacteze analize pentru construcția unui spital. Spun unii că pentru argeșeni cel mai bun spital este autostrada, cea care te duce la un spital decent în Capitală. Noi, liberalii, vrem să schimbăm această gândire păguboasă și luptăm pentru construcția unui spital județean nou.

 

Nu este ușor să construiești un spital de la zero și nici nu-l poți face de pe o zi pe alta. Însă, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România are un minimum de 25 de unităţi medicale care trebuie să fie construite şi dotate de la zero. Este obligația noastră să impunem Argeșul pe lista viitoarelor spitale. Avem nevoie de voință politică și de implicare. Consilierii locali liberali din Pitești se luptă de mai bine de un an pentru a convinge administrația muncipală de necesitatea unei unități noi. Nu au câștigat încă războiul, dar au câștigat o bătălie importantă: realizarea studiului de oportunitate pentru demararea proiectului. Merită felicitați pentru tenacitatea lor!

 

PNL Argeș solicită conducerii Consiliului Județean, dacă tot a abordat subiectul în conferința de presa, să depună eforturile necesare și să sprijine proiectul unui spital nou prin PNRR. Constatăm cu mâhnire că cei care se află la conducerea administrației județene nu au făcut până acum niciun demers în acest sens, ba mai mult, au pus doar piedici prin afirmații nefericite și declarații publice neconstructive. Glumițele și chicotelile aruncate de la nivelul aroganței funcției deranjează și, în vreme ce unii râd, medicii părăsesc județul, iar bolnavii iau drumul Capitalei.

 

Sau și mai grav, se produc tragedii, cu pierderi de vieți omenești. Cazul crimei înfiorătoare care a avut loc recent în Bascov, ridică o serie de întrebări. Dacă aceleași autorități județene, altfel extrem de vocale, au ceva să își reproșeze?  Dacă nu se impune de urgență și construirea unui Spital de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță. Asemenea spitale le putem număra pe degetele de la o mână, iar un bolnav din Argeș cu probleme grave, de natură psihiatrică, ar putea fi internat doar la Spitalul Jebel din Timiș.

 

Facem apel la responsabilitate din partea conducerii județene, tratați problemele sistemului de sănătate local cu seriozitate și competență și sprijiniți proiectul unui spital nou pentru Argeș. Altminteri, explicați argeșenilor de ce vă opuneți modernizării sistemului public de sănătate!”

PNL Pitesti

De asemenea, Mihai Coteț, președintele PNL Pitești a transmis următorul mesaj în mediul online:

 

Mesaj de la niște ,,idioți”

 

De când am pus pe tapet dorința legitimă a piteștenilor de a se trata într-o clădire nouă de spital și am început să facem un lobby susținut în acest sens, cred că am fost jigniți în toate modurile posibile, tăvăliți prin presă și pe la conferințe.
Marii specialiști care se pricep la toate și care invariabil vorbesc despre ei la persoana a treia (cum o făceau și Ceaușescu, Hussein, Gaddafi sau Kim Jong-il), ne-au înșirat toate motivele pentru care ,,nu se poate”, iar noi și restul cetățenilor suntem niște habarniști care-i deranjăm pe ei, aleșii, cu SF-uri dintr-astea.

 

În conferința de presă de astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, a declarat că cei care își doresc un spital nou vin cu ,,teorii absolut idioate”, întrucât cel mai bun spital din Argeș nu este autostrada Pitești-București. E drept că de la un timp și ruta Pitești-Mioveni reprezintă o concurență serioasă, deci s-ar putea să aibă dreptate, suntem niște idioți.

 

Suntem niște idioți pentru că ne este teamă să ajungem într-un spital vechi de o jumătate de secol, din care mulți au plecat mai bolnavi decât au intrat.
Suntem niște idioți pentru că nu avem curaj să riscăm, la pachet cu internarea, și o infecție nosocomială.
Suntem niște idioți pentru că nu înțelegem că cei care și-au pierdut viața din cauza acestor infecții reprezintă doar cifre seci ale unor statistici care nu impresionează autoritățile.
Suntem niște idioți pentru că punem sănătatea noastră mai presus decât tichiile de mărgăritar care au avut mereu întâietate.
Suntem niște idioți că-i deranjăm pe marii bugetari ai județului și ai orașului, rugându-i să se miște mai cu talent, pentru că au trecut niște decenii de când se află la butoane ei și partidul pe care îl reprezintă.

 

,,Problema lor e problemă de public, hai să facem un spital! Păi să-mi spună ei mie, în afară de Mioveni, cine a mai făcut spitale în România?” – este un alt argument cu care președintele CJ Argeș încearcă să închidă gura ăstora cu pretenții. Uită să spună, însă, că multe municipalități sunt în stadii foarte avansate cu realizarea de noi spitale, unele primind finanțare prin PNRR tocmai din acest motiv.

 

,,Facem un spital în Pitești? Și la ce folosește? (…) Așa mă gândesc și eu, mâine, să fac o rampă de lansare a rachetelor. La ce mi-ar folosi?”” – este o altă replică uluitoare emisă de același președinte al CJ Argeș. Chiar așa! La ce ar folosi un spital nou, o clădire în care să nu se mai ascundă stafilococii aurii?

 

Ce le trebuie medicilor condiții civilizate în care să-și desfășoare activitatea sau circuite eficiente din punct de vedere funcțional?

 

De ce ar avea nevoie pacienții de toaletă în salon cât timp s-au mulțumit și până acum cu echivalentul wc-ului din fundul curții?

 

Cu aceeași atitudine de superioritate cel puțin intelectuală, președintele CJ Argeș a mai declarat, la mișto, că predă administrației piteștene spitalul, să îl modernizeze. Poate i-ar folosi o discuție mai aprofundată cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care explica recent cât de greu și contraindicat este să adaptezi clădiri vechi ale spitalelor la standarde actuale și cât de necesare sunt clădirile noi.

 

Ideea este că ne-am cam săturat de veșnicul ping-pong cu sănătatea noastră. De trei decenii un singur partid a fost la butoane și în Argeș, și la Pitești. Lăsați aroganța pe banii oamenilor și nu le mai tratați cu atâta dispreț prioritățile! “ precizează Mihai Coteț.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

5.000 de femei vor fi sprijinite prin programul „Femeia Antreprenor”

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | PNL | PNL Argeș | PNL Pitești | PNRR

Ultimele articole