S-a aprobat OUG privind ajustarea preţului la proiectele cu finanţare din fonduri UE

de | 10.05.2022 12:13 | Știri, După subiect, Economic

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care oferă posibilitatea de ajustare a prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate pe fonduri europene.

Cu acest prilej, primarul municipiului Pitești și președinte executiv PSD Argeș, Cristian Gentea, a transmis că această OUG, extrem de necesară, reprezintă un prim pas în deblocarea situației proiectelor publice finanțate cu bani europeni afectate de creșterea masivă a prețurilor.

Acum, după modelul propus de PSD în programul Sprijin pentru România, care a ajustat deja prețurile pentru proiecte cu finanțare națională, se introduce un mecanism de actualizare a prețurilor cu 15% până la 40% și pentru contractele pe bani europeni.

Este un prim demers menit să dea încredere atât constructorilor, cât și autorităților pentru reluarea/continuarea activității pe șantiere și reintrarea în graficul de execuție al proiectelor.
Înțeleg că vor urma și alte completări ale cadrului legislativ, în funcție de evoluția situației, dar este important de reținut că actualizările de preț se aplică și retroactiv, pe contractele în derulare.
Fără ajustarea necesară adusă de această OUG, care să permită reluarea urgentă a lucrărilor la proiecte, multe miliarde de euro s-ar pierde pur și simplu!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, Ordonanța de Urgență prevede inclusiv ajustarea prețurilor pentru proiectele aflate deja în derulare.

Schimbări în programul Rabla pentru electrocasnice! Când se dă startul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | PSD