Site-ul de autorecenzare a picat! Până când poate fi făcut recensământul online

de | 10.05.2022 11:37 | Știri, După locație, Național

Site-ul recensamantromania.ro a picat, luni după-amiază, semn că românii au dat năvală să completeze chestionarele. Site-ul a fost indisponibil timp de câteva ore, iar în jurul orei 17:00 a devenit funcțional.

Site temporar închis. Din motive tehnice, aplicația este indisponibilă momentan. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, a fost mesajul care a apărut pe pagina Institutului Național de Statistică.

Potrivit reprezentanțulor INS, a fost vorba de o defecțiune, care a apărut cel mai probabil și din cauza suprasolicitării, a spus purtătorul de cuvânt al INS pentru Libertatea.

Aceasta este ultima săptămâna în care românii se pot autorecenza, 15 mai fiind ultima zi în care pot face acest lucru pentru a beneficia de o zi liberă de la locul de muncă, dar și pentru a evita amenzile, care vor fi date celor care nu completează datele la recensământ.

Pe 14 martie a început recensământul 2022, iar în acest an s-a făcut pentru prima oară online.

Românii care nu completează datele la Recensământ 2022 primesc amenzi până la 3000 de lei

Recensământul este o datorie care trebuie îndeplinită de fiecare cetățean, iar refuzul de a oferi informațiile necesare sau furnizarea datelor faslse pot duce la amenzi de la 1.000 până la 3.000 de lei.

Oferirea de răspunsuri false periclitează exactitatea datelor statistice și implicit contribuția celorlalți cetățeni de bună-credință. Lipsa disponibilității de a coopera reprezintă o contravenție și poate fi amendată conform legii. Dacă ne dorim politici de care să beneficieze comunitatea noastră, atunci și noi trebuie să oferim informații reale și complete”, se arată pe site-ul recensamantromania.ro.

Autorecenzarea nu este obligatorie, dar este una dintre metodele de efectuare a recensământului. Cei care nu doresc să completeze chestionarele online, pot face recensământul printr-un interviu cu un recenzor. Perioada în care se vor desfășura interviurile este între 16 mai și 17 iulie 2022.

Foto pixabay.com

Schimbări în programul Rabla pentru electrocasnice! Când se dă startul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: INS

Ultimele articole