S-a votat mărirea indemnizațiilor pentru demnitari! Vor salarii ca în restul Europei!

de | 22.09.2022 13:34 | Știri, Eveniment, Național

Deși ne regăsim într-o criză economică, demnitarii și-au votat singuri marirea de salarii „Să fim bogaţi şi cinstiţi şi ţara o va duce mai bine”

Această lege este aproape în picioare, singurul pas este să treacă și de Camera Deputaților. Chiar dacă suntem în plină criză și prețul produselor continuă se crească semnificativ pentru buzunarele oamenilor de rând care rămân cu aceleași salarii în buzunar, aleșii au șansa de a-și crește salariile chiar de la începutul lunii noiembrie.

Aceștia spun că își doresc salarii ca în restul Europei:

Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană, pot să fiu invidios. La miniştrii omologi, nivelurile de salarizare depăşesc 15.000 de euro. În timp ce un demnitar al României are 2500 de euro.”, spune Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Astfel, acest argument i-a ajutat mai ușor să ia această decizie, chiar dacă salariile oamenilor de rând nu se apropie nici măcăr pe aproape de cele din restul țărilor. Mai mult de atât, aceștia vor primi un plus consistent şi la sporuri, de 25%.
Salariul vor fi unul de16 mii de lei net pentru Președinte, cu 1.500 de lei mai mult, iar cele ale miniştrilor vor ajunge la 14 mii de lei, un plus de 1.400 de lei. Puțin sub medie se regăsesc indemnizaţiile aleşilor locali. Un primar de comună va primi un salariu de 8.000 lei, cu 700 de lei mai mult, scrie Argeș Știri.

Totodată, Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat că „este rezonabil și este așteptat să crească și salariile și pensiile” ca urmare crizei energetice și a creșterii inflației.

 

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Masa caldă va fi servită elevilor în 4 școli din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole