anchetaonline.ro

S-au demarat procedurile de licitație pentru reabilitarea trecerii de cale ferată de la Leordeni

de | 24.11.2022 17:31 | Știri, Județean, Politic

 

În comuna Leordeni se află o trecere de cale ferată intens frecventată, fiind amplasată pe un drum de legătură cu autostrada București – Pitești.

Din cauza traficului greu, dar și a faptului că s-a pierdut șirul anilor de când nu s-au mai făcut intervenții de reparații, aceasta este într-o stare jalnică.

Localnicii au transmis, încă din 2018, o petiție cu 114 semnături către senatorul PNL Dănuț Bica, iar acesta face constant demersuri pentru a determina autoritățile responsabile să aloce fonduri și pentru refacerea acestei treceri de cale ferată. Luna trecută, parlamentarul argeșean a revenit cu o nouă întrebare către ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, care i-a oferit un răspuns pe 1 noiembrie.

 

Din cauza stării tehnice precare în care se prezintă, trecerea respectivă pune într-un real pericol siguranța traficului rutier în zonă. (…) În ultimii patru ani, primind solicitări similare din partea cetățenilor amintiți anterior, motivate de faptul că situația prezentată nu a fost remediată, am adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii alte două întrebări cu același subiect, în ședințele Senatului din 03.03.2021 și 16.02.2022.

 

Recent, petiționarii au revenit cu o nouă solicitare pe această temă, precizând că trecerea la nivel respectivă se găsește în continuare în aceeași stare de degradare ca în anul 2018.

 

În consecință, având în vedere importanța deosebită pe care o are modernizarea/reabilitarea trecerii la nivel menționate pentru siguranța circulației în zonă și ținând cont de răspunsurile evazive pe care le-am primit la întrebările similare anterioare, vă solicit să analizați cazul semnalat și să-mi comunicați deciziile pe care le veți adopta cu privire la rezolvarea acestei probleme, pentru a le putea aduce la cunoștință cetățenilor interesați.”, a fost mesajul transmis de către senatorul Dănuț Bica, ministrului Transporturilor.

 

Bica - Leordeni

 

Lucrările de reparații se vor realiza dacă permit condițiile meteo

Răspunsul primit, deși pare unul cu vești bune, are șanse mici de îndeplinire până la  termenul menționat, dar este extrem de important că s-au demarat procedurile și că, poate, în primăvara lui 2023 acestea se vor concretiza în semnarea unui contract.

 

Menționăm faptul că Sucursala Regională de Căi Ferate București a demarat procedura de achiziție a lucrărilor de reparații, care vor fi executate de o societate specializată. Estimăm demararea și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului 2022, în funcție de condițiile meteorologice.

 

 

Lucrările de reparații la acest obiectiv sunt finanțate din fondurile proprii ale Sucursalei Regionale de Căi Ferate București și vor consta în:

» înlocuirea dalelor de beton;

»  refacerea racordării drum – cale ferată;

»  înlocuirea parapeților și a indicatoarelor.

 

 

Este important de precizat faptul că modernizarea acestei TN este inclusă în obiectivul de investiții – «Lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii» – Lot 2 Titu – Golești, cu sursă de finanțare prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență. În cadrul contractului se vor realiza lucrări de suprastructură, prin înlocuirea la rând a următoarelor componente ale căii: șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale, cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn (pentru aparate de cale și posuri), contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri, traverse beton, complet echipate, dale elastice pentru treceri la nivel, material mărunt, piatră spartă, inclusiv lucrări pentru realizarea căii fără joante.”, se precizează în răspunsul oferit de Ministerul Transporturilor.

 

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica