anchetaonline.ro

4 argeșeni reținuți, după 22 de percheiții domiciliare! Au fost decoperiți 10.000 de litri de alcool

de | 24.11.2022 17:00 | Știri, Eveniment, Județean

Potrivit unui comunicat emis de către IPJ Argeș, în ultimele 24 de ore au fost reținute 4 persoane , pe bază de ordonanță, după administrarea probatoriului. Organele oficiale de poliție au acționat pentru 22 de percheziții domiciliare efectuate în decembrie 2021 și au descoperit aproximativ 10.000 de litri de alcool alături de alte bunuri și obiecte de interes.

 

În zilele de 23 și 24 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal în care se desfășoară cercetări, printre altele, pentru săvârșirea de infracțiunii de ,,deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”, conform art. 452 din Legea nr. 227/2015 – Codul fiscal.

Mai mult de atât, în cercetări sunt implicate14 persoane bănuite, din care una este persoană juridică. În urma cercetărilor, s-a constatat că în perioada ianuarie – decembrie 2021, persoanele vizate ar fi avut la adresele de domiciliu, precum și la adresele unor terțe persoane, din Pitești, Căteasca și Poiana Lacului, ar fi produs și/sau achiziționat, în total, cantitatăți însemnate de alcool etilic.

Prejudiciul adus statului este de aproximativ 280.000 de lei.

De asemenea, în decursul zilelor de 23 și 24 noiembrie, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere emise pentru persoanele bănuite, iar în urma administrării probatoriului, în ziua de miercuri, 23 noiembrie, au fost reținute 4 persoane, cu vârste cuprinse între 42 și 52 de ani.

Reamintim că în ziua de 16 decembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Poiana Lacului, Căteasca, Topoloveni, Bradu, Suseni și Moșoaia. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități ce totalizează aproximativ 10.000 de litri de alcool, sumele de aproape 70.000 de lei și 8.000 de euro, precum și alte bunuri și obiecte.

În ziua de 24 noiembrie a.c., persoanele reținute au fost prezentate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, față de acestea fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, stabilind, alături de alte obligații, și obligația de a nu desfășura activități în cadrul unor societăți comerciale, care să implice manipularea sau transportul de alcool etilic sau produse derivate din alcool etilic.

Activitățile de percheziție au fost desfășurate împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, reprezentanți ai Autorității Vamale Române, și au beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Teroare în Pitești! Le-a agresat pe fosta iubită și pe o altă femeie care a intervenit!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: