anchetaonline.ro

Salina Argeș oferă o terapie relaxantă pentru fortificarea tractului respirator

de | 05.07.2022 14:37 | Știri, Anunțuri, Județean, Lifestyle

Vizitele în salină sunt foarte recomandate, atât pentru copii, cât și pentru adulți, fiind indicate cu precădere celor cu afecțiuni respiratorii. Numai că, într-o salină de adâncime, cum este Slănic sau Turda, trebuie să petreci câte 4 ore, iar dacă vrei ca și cel mic să beneficieze de un asemenea tratament, va fi destul de greu să îi ocupi timpul, plus că pentru o cură completă, ești nevoit să îți rezervi un sejur într-o localitate din apropierea salinei alese.

De la 1 iulie, prima salină din Argeș și-a deschis porțile, așa că ai această oază de sănătate chiar la tine acasă. Salina Argeș este situată pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești. Programul de funcționare al Salinei Argeș este de luni până vineri în intervalul 9.00 – 19.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 15.00

Salina Arges

”În primul an de grădiniță am avut multe probleme de sănătate cu băiețelul meu, cu infecțiile respiratorii. Pentru că în la noi nu exista o salină, am decis ca pentru el și pentru toți copiii să deschid acest business, ca să aibă un asemenea loc în care să își fortifice tractul respirator. Salinoterapia întărește sistemul imunitar și tratează fără medicamente afecțiunile respiratorii, drenează mucozitățile și se vindecă mult mai repede.”, ne-a declarat Oana Buzatu, o mămică preocupată de sănătatea copilului său, care și-a dorit să aducă această facilitate și în județul nostru.

Salionterapia, un mod plăcut de întărire a imunității copiilor

Intrarea în comunitate a copiilor poate deveni un adevărat coșmar, deoarece este perioada în care răcesc frecvent, fiind mult mai expuși virușilor decât în sânul familiei. Salinoterapia este un mod plăcut de întărire a imunității celor mici. În Salina Argeș au un spațiu dedicat lor, cu jucării și posibilitatea de a desfășura diverse activități pentru ca cele 45 de minute necesare unei ședințe să treacă foarte repede.

Salina Arges2 - Salina Argeș oferă o terapie relaxantă pentru fortificarea tractului respirator

Salinoterapia este recomandată începând cu vârsta de 1 an. O cură are 10 zile, iar pentru micuții cu vârste cuprinse între 12 – 24 luni este necesar avizul medicului pediatru. Efectele curei la salină pot persista până la maxim 2-3 luni după încheierea acesteia, așadar sunt recomandate , câte 2 cure/an pentru toți copiii cu probleme respiratorii frecvente sau prelungite.

Indiferent că avem de-a face cu astm, bronşită sau o simplă răceală, salina reprezintă o variantă excelentă de tratament, acceptat cu ușurință de copii. Este şi firesc dacă ne gândim că medicamentele şi injecţiile pot fi înlocuite cu joaca într-un mediu plăcut şi benefic.

Indicațiile terapeutice ale curei la salină pentru copii:

* rinită alergică, rinosinuzită;

* vegetații adenoide (popular denumiți “polipi”), hipertrofie amigdaliană;

* infecții respiratorii recidivante (bronșiolite, bronșite, pneumonii interstițiale, faringite, angine, traheobronșite, rinoadenoidite acute, pneumonii)

* astm bronșic alergic/atopic, astm bronșic non-alergic/non-atopic, atât pentru formele simptomatice/asimptomatice, cât și pentru formele ușoare/moderate

* hiper-reactivitatea bronșică

* astm infantil

* copii cu dermatită atopică, eczeme cutanate

Contraindicatii ale curei la salină pentru copii: * reacții alergice severe în antecedente; * astm bronșic forma sever-persistentă; * bronhospasm sever, starea de rău astmatic; * hepatita acută, colecistita acută, gastrita acută; * tuberculoza, indiferent de sediu, neoplazii pulmonare; * atelectazia, emfizemul pulmonar, pneumothorax, acidoza respiratorie; * boli imunologice și reumatismale în faza acută, colagenoze; * diabet zaharat decompensat; * infecții ORL în faza de acutizare; * boli neurologice periferice și centrale (abces cerebral, traumatism cranio-cerebral, scleroză multiplă, epilepsie, scleroză laterala amiotrofică); * hipertensiunea arterială; * claustrofobia, sindrom anxios; * status postoperator pentru o perioada de 1-2 luni.

Concentrația de aerosoli salini este mult mai mare decât cea din salinele naturale, așa că timpul necesar unei ședințe se scurtează

Întreaga încăperea în care se desfășoară ședințele de salionoterapie este placată cu blocuri de sare cu o grosime medie de 30cm, aduse chiar de la salina din Slănic Prahova. Bulgării de sare folosiți sunt neprelucrați, așadar cristalele de sare sunt active, și nu sunt contaminate de toxine sau poluare.

Aerul este bogat în aerosoli salini, ioni negativi și minerale. Prin acțiunea sării, aerul se autopurifică și are calități dezinfectante, antioxidante și detoxifiante. În salină încărcătura microbiană este de 10 ori mai scăzuta decât cea din afara ei.

Concentrația de aerosoli salini ajunge la 20 mg/m3, fiind mult mai mare decât cea din salinele naturale, așa că timpul necesar unei ședințe se scurtează considerabil. În loc de 4 ore, este suficient să petreci doar 45 de minute în încăperea căptușită cu blocuri de sare.

În interior se află și o fântână arteziană care umidifică aerul, dar contribuie și la crearea unei atmosfere reconfortante.

salina arges e1657021022987 - Salina Argeș oferă o terapie relaxantă pentru fortificarea tractului respirator

 

Beneficii

Este o metodă alternativă de terapie datorită beneficiilor în multiple afecţiuni cum sunt cele ale căilor respiratorii superioare, care ţin de sfera ORL, ale căilor aeriene inferioare (din sfera pneumologiei) şi afecţiuni alergologice. În plus, contribuie la creşterea imunităţii în plan general şi s-a constatat că are şi efecte de calmare şi reducere a anxietăţii.

Salinoterapia este indicată pentru:

• Afecțiuni ale aparatului respirator: astm, bronșite, emfizem pulmonar, polipi, tuse tabacică, insuficiență respiratorie, malformații ale cutiei toracice, stări postoperatorii pulmonare etc.

• Infectii ORL: amigdalite, bronșite, otite, sinuzite, rinite, pierderea simțului olfactiv etc.
• Alergii de sezon
• Dereglări ale imunității organismului
• Disfuncții ale tiroidei
• Meteosensibilitate
• Insomnie
• Stres

Efecte

• Eliminarea focarelor de infecție ale tractului respirator
• Ameliorarea afecțiunilor respiratorii și ORL
• Prevenirea răcelii și gripei
• Curățarea căilor respiratorii de particulele din fumul de țigară
• Creșterea imunității
• Diminuarea reacțiilor alergice de sezon
• Detoxifierea organismului
• Mineralizarea și hidratarea celulelor
• Îmbunătățirea funcționării aparatului digestiv
• Regenerarea pielii și reducerea ridurilor
• Eliminarea sforăitului
• Reducerea stresului și a oboselii.

Este indicată consultarea unui medic specialist înainte de începerea terapiei, daca suferiți de una dintre afecțiunile următoare: • tuberculoză pulmonară, micoze pulmonare; • cancer bronho-pulmonar; • boli contagioase
• HTA gradul III; • hipertiroidism, boala Basedow; • sarcină avansată; • epilepsie sau alte afecțiuni neurologice ce pot determina pierderea stării de conștiență.
Procentul de ameliorări și vindecări este de 87%.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: