Bărbat beat și fără permis de conducere, prins la volanul unei mașini

de | 05.07.2022 14:41 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

Un bărbat de 47 de ani, din Poienarii de Muscel, a fost prins de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, înainte ca o tragedie să se producă din cauza inconștienței acestuia.

Bărbatul a fost depistat în timp ce conducea în localitatea de domiciliu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. El a fost verificat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, cel în cauza a ajuns la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult decât atât, în urma verificărilor făcute de oamenii legii, s-a constatat că bărbatul de 47 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ceea ce făcea ca riscul producerii unei catastrofe pe străzile din Argeș să fie imens. Din fericire, el a fost prins la timp de către polițiști.

Polițiștii rutieri atrag atenția că numai în ultimele 24 de ore au fost date peste 150 de amenzi, în valoare totală de aproape 30.000 de lei pentru nereguli descoperite în trafic. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 15 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandările polițiștilor:

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
-Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
-Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
-Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
-Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
-Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
-Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive!”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Foto descriptiv Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Săli de jocuri și saloane de înfrumusețare din Pitești, călcate de polițiști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: