anchetaonline.ro

Salina – o variantă excelentă de tratament în cazul problemelor respiratorii

de | 20.10.2022 16:41 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Toamna deschide sezonul problemelor respiratorii în special în rândul copiilor.

Indiferent că este vorba despre astm, bronşită sau o simplă răceală, salina reprezintă o variantă excelentă de tratament.

Avantajul unui astfel de tratament este dat şi de usurinţa cu care cei mici îl accepta. Este şi firesc dacă ne gândim că medicamentele şi injecţiile pot fi înlocuite cu joaca într-un mediu plăcut şi benefic.

salina salinoterapia

Ce este salinoterapia?

Terapia implică inhalarea de aerosoli salini (prin petrecerea unui timp în interiorul salinei) prin care se tratează în special afecţiunile respiratorii. Aerosolii reprezintă micro-particule aflate în suspensie într-un mediu gazos.

Sarea este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, acţionând ca un dezinfectant şi în acelaşi timp are capacitatea (în anumite condiţii de temperatură şi umiditate) de a emana aerosoli salini.

salina

Indicatiile terapeutice/contraindicaţiile salinoterapiei

Salinoterapia este recomandată în tratarea afecţiunilor sistemului respirator cum ar fi astmul bronşic, rinită, rinită alergică, sinuzită, bronşită, răceală sezonieră, laringită, pneumonie, amigdalită cronică, alergii, unele afecţiunilor ale pielii (acnee, dermatite, eczeme, psoriazis), dar şi pentru creşterea imunităţii organismului.

Aceasta are însă şi contraindicaţii, nefiind recomandată persoanelor cu tuberculoză pulmonară, celor cu micoze la nivelul plămânilor sau cu cancer pulmonar, celor având cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, epilepsie sau femeilor însărcinate.

aer salin salinoterapia salina Argeș

Cum acţionează aerosolii salini?

Prin inhalarea aerosolilor salini, în mod natural de către pacient, aceştia se depun parţial pe căile respiratorii superioare, parţial în organele inferioare ale aparatului respirator (laringe, bronhii, alveole pulmonare) şi realizează o acţiune de fluidizare a mucusului (deci implicit se elimină mai uşor), eliminare a toxinelor, a impurităţilor şi majorităţii microorganismelor care prin depunere provoacă boli ale aparatului respirator, de refacere a elasticităţii membranelor celulelor, ducând astfel la curăţarea căilor respiratorii de focarele de infecţie , existente atât la adulţi cât mai ales la copii.

Expunerea la aerosoli salini realizează o purificare a căilor respiratorii, stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simţitor iritaţiile şi inflamaţiile şi totodată calmează tusea.

Aerosolii pot fi absorbiţi şi prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecţiuni ale epidermei.

salina arges aer salin

Vara aceasta, prima salină din Argeș și-a deschis porțile, așa că această oază de sănătate este foarte aproape, fiind situată în Pitești, pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu str. Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești.

Mai multe informații puteți afla sunând la numărul de telefon: 0771 287 146.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: salina Argeș