Salinoterapia – remediu pentru alergii!

de | 27.07.2022 10:30 | Anunțuri, Județean, Lifestyle, Pitești, Știri

Alergiile sunt foarte sâcâitoare și creează o stare generală de agitație și disconfot. Un mod simplu de ameliorare a alergiilor îl reprezintă salinoterapia, iar pentru o cură completă nu este nevoie să ieșiți din județ.

Salina Argeș este un spațiu dedicat acestui tip de terapie cu beneficii multiple, ce acționează în mod special asupra tractului respirator. Pereții încăperii unde se realizează terapia sunt căptușiți cu blocuri de sare extrase din salina Slănic, iar pe jos este, de asemenea, un covor din sare grunjoasă. Datorită fenomenului de difuzie, aerosolii salini se răspândesc uniform în atmosfera interioară a incintei haloterapeutice.

Procedeul implică, pe de o parte, inhalarea aerosolilor salini prin căile respiratorii, iar pe de altă parte, absorbţia lor la nivelul tegumentului, care este considerat al doilea organ de respiraţie. Şedinţele la salină sunt indicate în emfizem pulmonar, sindrom de apnee, insomnie, depresie, alergii cu simptome respiratorii, boli respiratorii cronice, pneumonii simple sau insuficienţe respiratorii cronice şi altele.

Printre efectele salinoterapiei avem: ameliorarea afecţiunilor respiratorii şi ORL, eliminarea focarelor de infecţii ale tractului respirator, prevenirea răcelii şi gripei, creşterea imunităţii, reducerea stresului.

O ședință durează doar 45 de minute, care trec pe repede înainte atât pentru copii, care au și un spațiu de joacă, cât și pentru adulți.

 

Salinele sunt cele mai purificate spații

 

În interiorul salinei, aerul este mai curat decât într-o sală de operație. Aerosolii salini contribuie la fortificarea imunității organismului, prin buna oxigenare a plămânilor și contribuția la producerea dilatațiilor necesare la nivelul bronhiilor. În Salina Argeș, concentrația de aerosoli salini ajunge la 20 mg/m3, fiind mult mai mare decât cea din salinele naturale, așa că timpul necesar unei ședințe se scurtează considerabil. În loc de 4 ore, este suficient să petreci doar 45 de minute în încăperea căptușită cu blocuri neprelucrate din cristale de sare active.

 

Salina Argeș este situată în Pitești, pe str. Turda, nr. 6, pe colț cu Banatului, în spatele Judecătoriei Pitești.

Programul de funcționare al Salinei Argeș este de luni până vineri în intervalul 9.00 – 19.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 15.00.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești