anchetaonline.ro

Simona Bucura Oprescu: „Primăriile pot cere din august fonduri pentru a trece la iluminarea stradală cu becuri LED!”

de | 27.07.2022 10:00 | Știri

Deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu, anunță printr-o postare online faptul că după jumătatea lunii august, primăriile vor putea cere bani pentru înlocuirea corpurilor de iluminat public care au consum mare de energie cu unele mai eficiente, ce funcționează pe bază de becuri LED.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că primăriile interesate să participe la ediția din acest an a programului “Iluminat Public” își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică de pe site-ul autorității începând cu data de 16 august 2022, iar câteva zile mai târziu, respectiv din 19 august, ora 10:00, vor putea depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă.

Prin acest program se înlocuiesc corpurile de iluminat public cu un consum mare de energie cu unele mai eficiente, ce funcționează pe bază de becuri LED,

Important de menționat este faptul că finanțarea se acordă în funcție de categoria unității administrativ-teritoriale, după cum urmează:

✅ pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei;

✅ pentru comune cu o populație de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei;

✅ pentru orașe – maximum 3.000.000 lei;

✅ pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei;
pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.

Finanțarea acoperă 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți, anunță Simona Bucura Oprescu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD | PSD Argeș | Simona Bucura-Oprescu