Salinoterapie în mijlocul orașului! 

de | 26.10.2022 20:11 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Aerul din salină are o puritate ridicată, este lipsit de poluanți și de alergeni

 

Salinoterapie chiar în Pitești, la Salina Argeș.

aer salin salinoterapia salina Argeș

Beneficiile salinei se datorează aerului cu totul special conținut în acest mediu natural, recompus din blocuri de sare aduse de la Turda, care oferă o concentrație mai mare decât în salina de adâncime. Aerul din salină are o puritate ridicată, este lipsit de polunați și de alergeni. Cristalele de sare din aer captează diverse particule, astfel încât aerul devine curat și sănătos, oferind echilibrul necesar sistemului imunitar. Ionii negativi din aerul salin au efect de detoxifiere a sângelui, prevenind răspândirea infecțiilor și a inflamației.

Salina Arges1

Potrivit specialiştilor, calităţile terapeutice ale aerului din saline se datorează în mare parte aerosolilor. Ei sunt alcătuiţi din particule foarte fine de minerale cu efect curativ, care plutesc în aer, fiind uşor de inhalat până la nivelul plămânilor. Sursa aerosolilor din saline sunt chiar pereţii de sare.

Prin inhalarea aerosolilor salini în mod natural de către pacient, aceștia se depun parțial pe căile respiratorii superioare, în organele inferioare ale aparatului respirator (laringe, bronhii, alveole pulmonare) și acționează pentru:

–  fluidizarea mucusului;

– eliminarea toxinelor, a impurităților și a majorității microorganismelor care provoacă boli ale aparatului respirator;

– refacerea elasticității membranelor celulelor, ducând astfel la curățarea căilor respiratorii de focarele de infecție.

Salina Arges1

Aerosolii pot fi absorbiți și prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecțiuni ale epidermei.

 

Specialiștii au descris multiple beneficii ale aerului cu sare din saline, printre care:

– efect bacteriostatic, mucolitic și antiinflamator;

– efect antialergic, hiposensibilizare locală;

– efecte de stimulare a sistemului imunitar;

– mecanism de acțiune antistres prin inducerea unei stări de relaxare și combatere a stresului;

– favorizarea expectorației prin creșterea cantității de spută și a secrețiilor la nivelul tractului respirator. Creșterea productivității tusei.

salina arges aer salin

Salina Argeș este situată pe strada Turda, în spatele Judecătoriei Pitești. O ședință de salinoterapie durează 45 de minute, iar o cură completă se întinde pe 10 zile, fiind recomandate circa 2 asemenea sesiuni anuale. Este recomandată și copiilor de peste un an.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Românii vor avea cont bancar gratuit, fără comisioane

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: salina Argeș