(VIDEO) Salvamont Argeș intervine de urgență! Două victime sunt extrase!

de | 30.05.2023 16:22 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Informații noi

Din fericire, și femeia a fost salvată. Salvamontiștii se întorc la bază.

Știre inițială

Intervenție extrem de dificilă acum a salvamontiștilor din Argeș în Fagăraș, pe canionul Valea lui Stan.

Un turist a anunțat la 112 că se aud strigate de ajutor de pe versantul stâng, foarte abrupt, al Vaii lui Stan. Acolo au plecat salvamontiștii de la Cota 2000 Transfagarasan si altii au fost chemati de acasă.

A fost ridicat si elicopterul SMURD de la Brasov. S-a incercat apropierea elicopterului de peretele unde se aflau victimele, dar nu s-a reusit extragerea cu troliul, astfel ca a fost necesară revenirea cu un salvator de la Zarnesti intrucat in zona nu sunt locuri de aterizare.

În aceste moment se poate comunica cu victimele, acestea vor fi legate si pregatite pentru a se prinde singure in troliu, urmand a fi extrase pe rand. E vorba despre doi turiști olandezi, un bărbat și o femeie, învârstă de  peste 60 de ani, care sunt blocați în perete încă de aseară, dar nu au avut posibilitatea sa anunțe.

Acțiunea de salvare a început de la ora 11.00, iar până în prezent, doar bărbatul a fost extras. Acesta a fost preluat de către un elicopter și urmează să fie dus în Arefu.

Salvamontiștii urmează să coboare terestru după femeie.

 

 

Foto descriptiv.

News.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Călinești: A intrat cu mașina în șanț! O femeie a ajuns la spital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole