DGA își sărbătorește majoratul!

de | 30.05.2023 15:54 | Știri, Eveniment, Județean, Național

Astăzi, 30 mai 2023, Direcția Generală Anticorupție împlinește 18 ani de la înființare.

Festivitatea de marcare a majoratului a avut loc la sediul instituției în prezența ministrul afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode.

La activitate au luat parte și Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, Laurențiu Dan Leoreanu, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și Maria Magdalena Militaru, prim adjunct al procurorului general al României.

Totodată, ne-au mai onorat cu prezența Excelența Sa, domnul Andrew James Noble, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România, Excelenței Sale, domnul José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Spaniei în România și în Republica Moldova, precum și personal diplomatic acreditat la București.”, transmit reprezentanții DGA

De asemenea, au mai fost prezenți și parteneri instituționali din structurile de aplicare a legii, reprezentanții instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, ai structurilor din Aparatul Central al MAI., șefii de armă, precum și șefii serviciilor județene anticorupție.

În cadrul festivității, au fost acordate premiile de excelență ale DGA pentru comisar de poliție Urziceanu Ioana-Cristina, comisar-șef de poliție Braharu Dragoș Mircea, comisar-șef de poliție Nuțu George Alin și comisar-șef de poliție Barbu Mugurel- Constantin care s-au remarcat prin rezultatele obținute, în ultima perioadă de timp.

Iar pentru a marca însemnătatea momentului, la festivitate au fost invitați reprezentanți ai Ansamblului ”Doina” al Armatei.

Structură specializată pentru prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Internelor, DGA a fost înființată prin Legea nr. 161 din 30 mai 2005, devenind operațională în luna octombrie a aceluiași an.

sursă foto DGA

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Călinești: A intrat cu mașina în șanț! O femeie a ajuns la spital

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DGA

Ultimele articole