Salvați Copiii: Festivalul Brazilor de Crăciun a strâns fonduri de 820.000 euro

de | 10.12.2022 14:42 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

La Festivalul Brazilor de Crăciun s-au strâns fonduri totale record de 820.000 euro (bani din licitația brazilor, vânzarea biletelor de tombolă și sponsorizări). Au fost licitați 20 de brazi creați și donați de către designeri şi artişti celebri din România. Banii strânși sunt pentru accesul la educaţie al copiilor aflaţi în risc din cauza sărăciei sau a războiului din Ucraina, a anunţat azi, într-un comunicat, Organizaţia Salvaţi Copiii.

”Festivalul Brazilor de Crăciun a avut o misiune ambițioasă la cea de-a 22-a ediție: garantarea accesului la educație pentru copiii aflați în risc fie din cauza sărăciei, fie din cauza războiului din Ucraina, care a dislocat milioane de copii și i-a obligat să se refugieze departe de casele și școlile lor. Cei 20 de brazi licitați în seara de gală a Festivalului Brazilor de Crăciun, organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, au obținut astfel fonduri totale record, în valoare de 820.000 euro”, se arată în comunicatul transmis.

Grație celor 21 de ediții ale Festivalului Brazilor de Crăciun, educația s-a transformat în șansă reală și putere pentru 144.627 de copii, astfel:  86.345 de copii au beneficiat de sprijin socio-economic, pentru a putea fi integrați educațional și pentru a se preveni abandonul școlar; 43.799 de copii au fost incluși în programul ”Școala după Școală” și educație remedială; 9.709 de copii au participat la ”Grădinițele Estivale”; 4.774 de copii au fost recuperați educațional, prin programul ”A Doua Șansă”.

„An de an, Festivalul Brazilor de Crăciun ne aduce confirmarea că resursa cea mai de preț a unei societăți este solidaritatea socială. Am început anul sub semnul acestei solidarități exemplare, cu românii veniți la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a ajuta, și îl încheiem cu o lecție formidabilă de generozitate. Tradițional, Festivalul Brazilor de Crăciun este dedicat accesului la educație pentru copiii vulnerabili, pentru că educația este temelia fără de care o societate nu funcționează”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Salvați Copiii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect de lege: Șoferii ar putea să rămână fără mașini dacă circulă cu viteză excesivă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Național de Artă al României | Salvați Copiii România | Ucraina

Ultimele articole