Sănătatea a ieșit în stradă. SANITAS protestează la Bruxelles

de | 09.12.2022 14:50 | Știri, Administrație, După subiect, Național

Astăzi, 9 decembrie, peste 100.000 de sindicaliști din Europa protestează la Bruxelles împotriva măsurilor de austeritate luate de guvernanți, se arată în informarea publicată pe pagina de Facebook a celor de la Federația SANITAS din România. Împreună cu ei, reprezentanții SANITAS cer ca măsurile anti-criză să nu fie decontate de guvernanți pe seama angajaților și a celor cu venituri mici și foarte mici.

”Nu suntem de acord cu tăierea fondurilor alocate sistemelor de sănătate și asistență socială din țările Uniunii Europene! Nu suntem de acord cu înghețarea salariilor!”, susțin cei de la SANITAS.

Aceștia explică că resping orice măsură de austeritate în domeniul sănătății publice și al asistenței sociale; cele două sisteme au nevoie de angajați suplimentari, au nevoie de finanțare pentru a asigura servicii de calitate. Creșterea aberantă a prețurilor, conflictul militar din Europa și facturile din ce în ce mai mari la energie aduc categorii întregi de cetățeni sub limita traiului decent. Toate sindicatele europene sunt îngrijorate că factura crizei va fi plătită de cei care duc greul acestei perioade – angajați care riscă să rămână fără locuri de muncă, salarii care nu fac față creșterii ratei inflației, scăderea puterii de cumpărare și dublarea costului vieții!

”În urmă cu doi ani, milioane de europeni aplaudau «eroii» care lucrează în spitale, centre de îngrijiri etc. Astăzi, aceşti oameni par să fi fost uitaţi. Este timpul ca miniştrii Sănătăţii din Europa să recunoască munca valoroasă şi esenţială a lucrătorilor din domeniul Sănătăţii şi Asistenţei Sociale”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Europene a Sindicatelor din Serviciile Publice (EPSU), potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Federația SANITAS din România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

122.000.000 euro! Atât a decontat statul pentru sănătatea argeșenilor în primele 9 luni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SANITAS

Ultimele articole