anchetaonline.ro

Sănătatea amenință cu proteste. Iată revendicările SANITAS

de | 18.01.2023 19:16 | După subiect, După locație, Economic, Lifestyle, Național, Știri

Sănătatea se pregătește de proteste! Angajații din sănătate vor creșteri salariale de cel puțin 15%, pentru acoperirea inflației, și negocieri cu Guvernul pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Astăzi SANITAS a publicat pe pagina de Facebook un comunicat în care anunță că în urma sesiunii extraordinare în care s-a întrunit Consiliul Național al Federației SANITAS de marți, 17 ianuarie 2023, s-a decis declanșarea ”tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor”.

Nemulțumirile din sistem

Luând în considerare factorii care au adus nemulțumiri în rândul celor din sănătate și asistență socială, printre care și faptul că legea de salarizare nu a fost pusă integral în aplicare, Federația SANITA din România a hotărât:

  • Declanşarea tuturor formelor de protest în toate unităţile sanitare şi de asistenţă socială inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector în situaţia în care Guvernul nu va manifesta deschiderea necesară pentru soluţionarea cu celeritate a revendicărilor.
  • Acțiunile de protest vor fi organizate și desfășurate gradual, în baza și conform noii legi a dialogului social, până la soluționarea revendicărilor și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor de sindicat.

Revendicările SANITAS

  1. Creșterea veniturilor tuturor salariaților din SĂNĂTATE și ASISTENȚĂ SOCIALĂ cu un procent de minim 15%, pentru acoperirea inflaţiei.
  2. Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Sursă foto: Facebook Federatia Sanitas din Romania;

Citiți de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sute de locuri de muncă. Vezi când este concursul de rezidențiat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SANITAS