Film românesc realizat după o întâmplare reală, la Cinematograful „București”!

de | 18.01.2023 19:38 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Film românesc în acest week-end la Cinematograful „București”!

 

,La Cinematograful de artă „București”, rulează sâmbătă, 21 ianuarie 2023, de la ora 18:00, în premieră, filmul „Pasagerii nopţii” / „Les passagers de la nuit”, în regia lui Mikhaël Hers, cu Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon Richter, Noée Abita, Thibault Vinçon și Megan Northam în rolurile principale.

„Pasagerii nopții” militează discret pentru ideea că suntem definiți prin felul cum ne purtăm unii cu ceilalți, gesturile și reacțiile noastre fiind cele care pot schimba viețile altora.

De precizat că prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

film

 

În data de 22 ianuarie 2023, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Gata Oricând – Eroii de la Poarta Jiului”.

Filmul istoric „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului” face parte din trilogia „Gata oricând!”, dedicată cercetașilor care au luptat în Primul Război Mondial. În rolurile principale îi vom regăsi pe Liviu Cheloiu, Emanuel Cercelaru, Robert Cercelaru, Cătălina Romaneț și Daniel Nuță.

Regia aparține lui Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș, cu ajutorul Centrului Național al Cinematografiei.

 

film

 

Filmul este inspirat din faptele de vitejie ale bunicilor și străbunicilor noștri. Acesta prezintă întâmplări reale, aducându-i în atenția publicului românesc pe eroii de la Podul Jiului, cei care au marcat o parte importantă din istoria Primului Război Mondial:

Dacă nu vrem să ştim cine ne-au fost bunicii şi străbunicii, nu avem nevoie de filme istorice. Dacă nu ne interesează ce au făcut acei oameni de ne-au lăsat nouă o ţară moştenire, nu avem nevoie de filme istorice. E foarte important. De ce? Pentru că în orice subiect de film istoric se află un sâmbure de mândrie naţională. Dacă este sădit când trebuie, va da roade” –  a precizat regizorul Barbu Silviu Tripăduş.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cinematograful București

Ultimele articole