Săptămâna Mondială a Imunizării- marcată în Argeș! OAMGMAMR Argeș: „Viață lungă pentru toți”

de | 26.04.2022 11:30 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

În perioada 24- 30 aprilie, Organizația Mondială a Sănătății marchează Săptămâna Mondială a Imunizării sub sloganul „Viață lungă pentru toți”.

Desfășurarea acestui eveniment are drept scop creșterea gradului de conștientizare privind importanța vaccinurilor și a imunizării. În acest sens, OMS colaborează cu țări din întreaga lume, asigurându-se că statele respective primesc îndrumările și sprijinul tehnic pentru implementarea acestor programe de imunizare de înaltă calitate.

Sloganul „Viață lungă pentru toți”, care însoțește tema din acest an, este un îndemn motivațional. Potrivit OMS, vaccinurile ,,oferă oportunități și speranță pentru ca noi toți să ne bucurăm de o viață mai împlinită. Și pentru asta ar trebui să luptăm cu toții”.

Săptămâna Mondială a Imunizării este marcată și în județul Argeș prin intermediul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș. Cu acest prilej, președintele Estera Stămoiu a transmis un mesaj important, îndemnând oamenii să se vaccineze:

Doamna Estera Stămoiu 1

Estera Stămoiu, președinte OAMGMAMR Argeș

Vaccinarea a fost și rămâne un subiect pe cât de important, pe atât de sensibil, chiar controversat. Datorăm descoperirii vaccinurilor viața însăși, calitatea ei și creșterea speranței de viață. Numeroase boli au fost eradicate datorită vaccinării în masă. Nu poate nimeni contesta beneficiile vaccinării.

 

Cei care totuși o fac, fără a avea argumente solide, sunt cei din cauza cărora bacest subiect a devenit sensibil și controversat. Au găsit descoperită o anumită zonă de comunicare și informare eficientă a populației și au exploatat-o în mod negativ.

 

Avem, din păcate, ca exemplu în acest sens, chiar perioada pandemiei de COVID-19 în care, potrivit statisticilor oficiale, s-au înregistrat foarte multe decese ale persoanelor care nu erau vaccinate”, a transmis președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș.

Estera Stămoiu: „Campaniile de vaccinare au nevoie de comunicatori foarte buni”

Președintele OAMGMAMR ARGEȘ spune că este nevoie ca desfășurarea campaniilor de vaccinare să beneficieze de o organizare foarte bună și că este nevoie de comunicatori foarte buni care cunosc beneficiile imunizării.

Subiectul acesta nu mai este potrivit să fie abordat și tratat altfel decât tranșant, direct și pe înțelesul fiecărui cetățean. Campaniile de vaccinare au nevoie de comunicatori foarte buni, de profesioniști în domeniul medical care cunosc foarte bine beneficiile pe care le are imunizarea.

 

Ca lider al asistenților medicali argeșeni am inițiat și am susținut campanii de vaccinare, am promovat efectele esențiale ale vaccinării în lupta cu afecțiuni grave care pun viețile semenilor noștri în pericol. Asistenții medicali argeșeni sunt partenerii de nădejde din fiecare astfel de demers, ei sunt în centrele de vaccinare, în cabinetele medicilor de familie, mesageri ai sănătății, profesioniști ce pot oferi informații corecte privind vaccinarea.

 

Faptul că, numeroase generații au fost salvate datorită vaccinurilor, a dus la aprecierea imunizării ca fiind una dintre cele mai importante medote de prevenție. De altfel, tot procesului de imunizare împotriva COVID-19 îi datorăm și faptul că ne-am întors, după doi ani de luptă, la o viață fără mască. Să prețuim ce am recâștigat cu atât de multe sacrificii! Să ne informăm corect, să conștientizăm că vaccinarea contribuie la protejarea sănătății noastre și, implicit, la o viață mai bună și cu durată mai mare de timp! Merităm cu toții să fim: Informați! Vaccinați! Salvați!”, a adăugat Estera Stămoiu.

Începând cu anul 2004, Săptămâna Mondială a Imunizării este marcată, în fiecare an, în ultima săptămână a lunii aprilie.

Foto Digi 24

Ministerul Sănătății despre cazul de hepatită acută severă din România: Fetița de 5 ani nu a călătorit în străinătate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Estera Stămoiu | OAMGMAMR | OAMGMAMR Argeș | OMS