Noi explozii în Transnistria! Ce transmite Chișinăul

de | 26.04.2022 12:07 | Știri, După subiect, Eveniment

Două explozii au avut loc, marți dimineață, în regiunea separatistă Transnistria, în orașul Maiak, potrivit publicației locale NovostiPMR.

În urma acestora, ar fi fost deteriorate două antene de telecomunicații care retransmiteau semnalul unor televiziuni și radiouri din Moscova. Potrivit Ministerului de Interne de la Tiraspol, prima explozie a avut loc la ora 06:40, iar cea de-a doua la 07:05. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, luni a avut loc o altă explozie la sediul Consiliului de Securitate din Tiraspol.

Ucraina spune că aceasta este o provocare venită din partea Rusiei pentru a „încălzi conflictul înghețat din Transnistria”.

Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova a transmis că situația din regiune este monitorizată și îndeamnă societatea la calm și să nu ajute la distribuirea informațiilor neverificate, care incită la război:

SIS monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare. Subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate publicului larg.

 

Având în vedere complexitatea situației create, contăm pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova. Comunicarea pe subiectul dat va fi realizată într-o manieră centralizată de către autoritățile publice ale Republicii Moldova”, transmite SIS printr-un comunicat de presă.

De asemenea, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate al țării, urmând ca de la ora 13:00 să aibă loc discuții cu privire la incidentele din Republica separatistă.

Amintim că regiunea Transnistriei s-a separat de Chișinău, în anul 1992, în urma unui război, după căderea Uniunii Sovietice. Regiunea are aproximativ 500.000 de locuitori, are propria monedă și propriile instituții. Cu toate acestea, teritoriul este dependent de Rusia, care îi oferă gratuit gaz. De asemenea, Kremlinul are desfășurate trupe militare în regiunea separatistă.

Transnistria nu este recunoscută drept stat independent nici de Rusia, nici de celelalte state.

Ministerul Sănătății despre cazul de hepatită acută severă din România: Fetița de 5 ani nu a călătorit în străinătate

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Maia Sandu | Maiak | Republica Moldova | Rusia | Transnistria | Ucraina