Săptămâna prevenirii criminalității- Evenimentul național organizat de IPJ

de | 23.05.2022 18:20 | Știri, Eveniment, Județean

Tema zilei de astăzi- Prevenirea discriminării

În perioada 23-27 mai, în județul Argeș va avea loc o nouă ediție a evenimentului național SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII.

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității vor desfășoară în această perioadă activități informativ-preventive. Scopul lor? Conștientizarea și sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, antivictimale și antiinfracționale.

Fiecare zi va avea la dispoziție câte o temă aleasă, prima fiind „Prevenirea discriminării”.

Astfel, aceștia, împreună cu Partida Romilor din Câmpulung, au desfășurat în decursul zilei de astăzi o acțiune de gen în comunitatea rromă din localitatea Cetățeni. Poliţiştii au prezentat criteriile și formele discriminării, cu scopul de a înțelege că oamenii sunt diferiți, dar egali în drepturi.

4058c232 ca38 4601 99e8 11da550ef2d5 e1653319527846 - Săptămâna prevenirii criminalității- Evenimentul național organizat de IPJ
De asemenea, cetățenii au fost informați cu privire la prevederile legale în domeniu și cercetarea faptelor care au la bază discriminarea, precum și drepturile și obligațiile omului, conform legii.

Unul dintre cele mai de preț sfaturi date de către polițiști a fost acela că toți oamenii trebuie să respecte legea, să nu dezvolte sentimente care pot conduce la fapte antisociale sau ilegale și să apeleze cu încredere la instituțiile statului.

Anterior – în ziua de vineri, 20 mai – polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate cu trei clase de elevi, la Școala Gimnazială ,,Ion Minulescu” Pitești. Aceasta a avut loc în cadrul Proiectului de prevenire a criminalității informatice ,,Cyberex”.

Polițiștii argeșeni vor continua activitățile informativ-preventive pe parcursul întregii săptămâni, fiecărei zi fiindu-i dedicată o temă distinctă.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești! Au furat bicicletele legate de balcon!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: