Ce se schimbă? Anunț important pentru producătorii și importatorii de gaze fluorurate cu efect de seră

de | 28.02.2024 13:24 | Național, Administrație

Ministerul Mediului anunță că începând din 11 martie 2024 va intra în vigoare noul Regulament (UE) 2024/573 privind gazele fluorurate cu efect de seră.

Puteți aplica pentru cotă pentru anii 2025, 2026 și 2027 între 1/5/2024 și 1/6/2024 prin Portalul F-gas și Sistemul de licențiere HFC. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o înregistrare validă ca importator/producător în vrac. Cota va fi alocată anual. Vă rugăm să rețineți că pentru cota 2026 va fi implementată o plată: 3 euro pe tonă C02eq.

”Numai producătorii și importatorii care au experiență în activități de comercializare a produselor chimice sau în întreținerea echipamentelor frigorifice, de climatizare sau de protecție împotriva incendiilor sau a pompelor de căldură timp de 3 ani consecutivi înainte de perioada de alocare a cotelor, pot depune o declarație menționată la articolul 17 alineatul (3) sau să primească o alocare de cote pe această bază. Comisia va solicita producătorilor și importatorilor să prezinte dovezi în acest sens atunci când este necesar.

Noii intrați (importatori și producători care nu au o valoare de referință în acest moment) nu mai pot transfera sau autoriza cota lor”, ytransmit cei de la Ministerul Mediului în informarea publicată. Regulamentul este disponibil aici.

Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un argeșean, criminal în serie – ar putea fi eliberat în curând din închisoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului

Ultimele articole