Se schimbă vremea de Paște! Meteorologii anunță ploi

de | 12.04.2023 13:47 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

Se schimbă vremea de Paște! Meteorologii anunță ploi

Din păcate vremea frumoasă și caldă se lasă așteptată! Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie transmit că vremea se va răci chiar în perioada sărbătorilor pascale.

Prognoza meteo arată că vor fi temperaturi de primăvară și ploi în prima zi de Paște şi imediat după, vremea se va răci din nou.
Cel mai cald va fi vineri, când sunt prognozate maxime de până la 22 – 25 de grade în Muntenia. Temperaturile vor depăși însă 16 grade aproape în toată țara, cu excepția zonelor de munte.

Răcirea vremii se va produce datorită extinderii unui anticiclon peste toată partea de nord-est a Europei.

Valorile maxime se vor situa între 16 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14
aprilie.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate, dar și după data de 17 aprilie.

Cum va fi vremea duminică

Duminică,16 aprilie, din punct de vedere termic este posibil să avem valori în întreaga țară până la 20-21 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală vor fi 19-20 de grade, a anunţat directorul ANM, marţi, la Antena 3 CNN.

Ploile sunt de scurtă durată, nu în cantități însemnate cantitativ, așa cum se întâmplă în prezent și pe parcursul zilei de mâine, când vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben, cel puțin pentru zona de est, sud-est a țării, acolo unde ne așteptăm ca precipitațiile să depășească local 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat peste 25 de litri pe metru pătrat, și să vorbim și de intensificare ale vântului”, a mai spus Elena Mateescu.

 

sursă foto ziarpiatraneamt.ro

Citiți,de asemenea, pe anchetaonline.ro

Poșta Română. Programul de lucru de Paște

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: