Schimbare radicală! ANPC interzice etichetele semafor pe alimente

de | 18.10.2022 13:41 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță că de la 1 noiembrie va fi interzisă vânzarea alimentelor care au etichete nutriscore, pe culori, de la verde la roșu.

Astfel, comercianții vor fi nevoiți să scotă de pe rafturi produsele respective începând cu luna noiembrie a acestui an, ANPC susținând că „nu agreează introducerea în România a acestui sistem”.

Cei din nordul țării noastre consumă cu predilecție slănină. Slănina are, la acest moment, conform nutriscore, cel puțin litera D, dacă nu dublu D sau te miri ce altă notare. Dar cetățenii din zona respectivă au nevoie de un aport mai mare caloric. Da, în general, este mai bine să mâncăm cu toții salată și pește fiert, dar asta nu înseamnă că toți cetățenii europeni trebuie să fie influențați și să ia o decizie în condițiile în care aceasta nu reprezintă o variantă oficială agreată la nivelul întregii comunități europene”, a declarat Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Etichetele nutriscore sau semafor conțin 5 culori, de la verde la roșu. Roșu înseamnă că un produs este foarte bun, precum cerealele integrale ori legumele, iar roșu semnifică faptul că un aliment are foarte mule calorii, nefiind recomandat consumul des.

Această măsura a inscripționării produselor a apărut în urmă cu un an, la cererea Organizației Mondiale a Sănătății, Comisia Europeană impunând în statele membre o etichetă care să dezvăluie cât de sănătos este un aliment.

În țara noastră, ideea etichetării produselor a rămas la alegerea producătorilor.

Foto descriptiv Stiri de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Voucherele sociale alimentate cu a treia tranșă. Când vor intra pe card cei 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole