anchetaonline.ro

SCHIMBĂRI la BACALAUREAT?

de | 13.01.2023 12:17 | Știri, Cultură, După locație, După subiect, Județean, Național

Educația stă iar sub semnul schimbărilor. Potrivit celor de la edupedu.ro examenul de Bacalaureat va avea o probă de ”competențe de bază complementare” specializării. Aceste examene, potrivit proiectului de lege pe care îl citează, ar urma să se susțină în timpul anului școlar, până la finalizarea clasei a XII-a.

De exemplu, potrivit sursei citate, elevii de la real ar urma să dea ”competențe de bază socio-umane” ca probă scrisă complementară profilului ales. Cei de la filierele vocaționale și tehnologice ar urma să dea ”competențe de bază socio-uman sau matematică”, complementar disciplinelor alese deja pentru BAC. Alte probe care se susțin în timpul anului școlar în care elevii sunt clasa a XII-a sunt cele scrise la limbi străine. În prezent, la BAC, se dă doar examen oral la o singură limbă străină, în noua formulă prevăzută de proiectul de lege, s-ar da examen scris la două limbi străine – ambele pot fi echivalate, dacă elevii au certificate recunoscute de Ministerul Educației. Un alt examen care se susține în timpul anului școlar, deci până când elevii devin absolvenți de liceu, este proba practică de competențe digitale – aceasta poate fi echivalată cu certificat, opțional. La examenul de BAC din vară absolvenții vor mai da, practic, doar trei probe scrise și cea de la Limba și literatura română oral.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Concert cameral de Ziua Culturii Naționale la Filarmonica Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: